Chokolademousse med appelsin
Prøv en dejlig og smagfuld chokoladedessert med en frisk smag fra appelsinskal. Jamie Oliver laver denne lækre chokolademousse i programmet "Det bar' mad", og den er helt sikkert et forsøg værd.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 2,5 dl fløde
-
1 pakke
kogechokolade
(70%)
- 2 stk. æggeblommer
- 1-1,5 spsk. cognac
- 1 smule reven appelsinskal
- 20 g letsaltet smør
Fremgangsmåde
- Hæld fløden i en gryde og varm den op, så den simrer. Imens knuses chokoladen, og æggene deles. Når fløden simrer, tages den af varmen, og chokoladen tilsættes under omrøring. Dernæst tilsættes æggeblommerne, igen under omrøring, og lidt cognac og eventuelt reven appelsinskal. Rør rundt og smag til.
- Til sidst tilsættes smørret. Når blandingen er blød og glat, hældes den op i små portionsbægre eller espressokopper. Desserten skal i køleskabet i 30-40 minutter. Serveres eventuelt med sprøde småkager til.