(©DR)

Chokolademousse med pistacie- og appelsinkrokant

Konditor Mette Blomsterberg lavede i programmet Det Søde Liv denne lækre, nemme og ret hurtigt tilberedte chokolademousse, som hun piftede op med hindbær og en sprød krokant med pistacie. I Opskriften er desserten anrettet i små glas, men som en hurtig dessert til hverdag og fest kan chokolademoussen også serveres for sig selv uden krokant eller bær.

Moussen skal trække i køleskab 2-3 timer inden servering

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Pistacie- appelsinkrokant

  • 130 g sukker
  • 75 g usaltede pistaciekerner
  • 1 stk. appelsin

Chokolademousse

  • 125 g mørk chokolade
    (Gerne 64 pct. kakao)
  • 100 g pasteuriseret æggeblomme
  • 75 g sukker
  • 1,25 dl pasteuriseret æggehvide
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 dl appelsinsaft

Pynt

  • 40 stk. friske hindbær

Fremgangsmåde

  1. Pistacie/appelsin krokant:
    Sukkeret smeltes til godt gylden karamel. Pistaciekernerne og revet skal af appelsinen kommes i og ristes med i nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir. Det afkøles helt og hakkes groft med en savtakket kniv. Fordel krokanten i bunden af otte cylinderformede glas.

  2. Chokolademousse:
    Chokoladen finthakkes og smeltes forsigtigt over vandbad. Æggeblommer og 75 g sukker piskes til en tyk æggesnaps med en håndmikser.

  3. Æggehviderne og 1 spsk. sukker piskes luftige og seje. Kom æggesnapsen op i den smeltede, godt lune chokolade, pisk godt. Tilføj hurtigt appelsinsaften, pisk godt.

  4. Tilføj 1/3 del af de piskede hvider, pisk godt. Vend nu chokolade-delen op i de resterende piskede æggehvider og vend det forsigtigt sammen. Chokomoussen fordeles ovenpå crokanten i glassene og stilles i køleskab, indtil de skal serveres.

  5. Pynt med friske hindbær, inden de serveres.

    Sendt første gang 27.7 2010