Chokoladebomber med hvid ganache og et skjult hindbær i midten. (©DR)

Chokolademoussekager med skjult hindbær

En kage til den sande chokoladeelsker

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladebund

  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 0,5 stang vanilje
  • 4 stk. æg
  • 6 spsk. god kakao
  • 100 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 12 stk. hindbær

Hvid chokoladeganache

  • 150 g hvid chokolade
  • 2,5 dl fløde
  • 1 blad husblas

Mørk chokolademousse

  • 200 g mørk chokolade
  • 0,5 dl sødmælk
  • 3,5 dl fløde
  • 1,5 blade husblas

Desuden

  • 1 bakke friske hindbær

Nøddeknas

  • 30 g hasselnødder
  • 60 g sukker
  • 5 g smør
  • 1 spsk. glukose

Anretning

  • 1 smule pistacienødder
  • 1 smule frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

Lav chokoladebund:

  1. Smørret smeltes i en gryde, tages fra varmen og køles.

  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt sukker, så kornene ikke klistrer sammen.

  3. Æg piskes med sukker og vaniljesukker, til det bliver lyst og luftigt. 

  4. Herefter tilsættes mel, bagepulver og kakao, der sigtes ned til æggemassen, vendes let og det smeltede smør tilsættes. 

  5. Det hele vendes til en ensartet masse.

  6. Massen kommes i en smurt bradepande/form (ca. 25cm x 25cm) eller i smurte muffinsportionsforme og bages ved 180 grader i 20-25 minutter (lidt mindre ved muffinsforme).

  7. Tjek efter med en pind, om der sidder rå dej når den stikkes ned i kagen.

  8. Når kagen er afkølet, udstikkes 10-12 små runde kager med en diameter på 5 cm, og disse kager kommes i en madring også på 5 cm, sammen med kageplast i kanten med ca. 6-7 cm i højde. 

Lav hvid chokoladeganache:

  1.  Husblas udblødes i rigeligt koldt vand.

  2. Hak chokoladen fint, så der ikke er store stykker af chokolade, og kom det i en skål.

  3. Fløden koges op i en gryde til lige før kogepunktet.

  4. Kom den opvredne husblas i fløden, smelt husblassen heri og rør lidt rundt, til alt husblassen er smeltet. Halvdelen af den varme fløde kommes ned i skålen med chokolade, mens man rører rundt, og chokoladen begynder at smelte.

  5. Den resterende fløde kommes i, og der røres til al chokoladen er smeltet, og der ikke er stykker af chokolade tilbage.

  6. Sættes på køl.


Mørk chokolademousse:

  1. Husblas udblødes i rigeligt koldt vand.

  2. Hak chokoladen fint, så der ikke er store stykker af chokolade, og kom det i en skål.

  3. Smeltes over vandbad.

  4. Mælken varmes op i en gryde til lige før kogepunktet.

  5. Kom den opvredne husblas i mælken, smelt husblassen heri og rør lidt rundt til alt husblassen er smeltet. Mælk og chokolade blandes til en ensartet masse, mens det stadig er varmt.

  6. Stil til side og køles let.

  7. Flødes piskes, til den er let stiv.

  8. En spiseske flødeskum kommes i den afkølede chokolademasse og blandes ensartet.

  9. Chokolademassen kommes herefter over i fløden, og det hele vendes sammen.

  10. Kom lidt af moussen i de klargjorte forme med chokoladekage i et lag svarende til 1 cm i højden.

  11. Stik derefter et hindbær ned og tryk let og top med mere mousse til hindbærret er dækket og stil derefter kagerne på køl en lille times tid.

Lav nøddeknas:

  1. Hasselnødderne blendes fint.

  2. Nødderne blandes med sukker, smør og glukose til en tung masse.

  3. Hvis massen ikke er sammenhængende, tilsættes en smule mere glukose.

  4. Massen fordeles i 4 klatter på bagepladen med stor afstand, da de flyder ud.

  5. Bages ved 180 grader i 5-8 minutter, til de er gyldne.

  6. Hold øje med dem, så de ikke brænder på.

  7. Køles af og brækkes i mundrette stykker, som skal bruges til pynt.

Anretning:

  1. Tag kagerne ud af køleskabet og tag dem ud af formene.

  2. Fjern plast og placér kagerne på det, du vil anrette dem på.

  3. Pisk ganachen til en tyk creme/skum og kom i en sprøjtepose - pisk ikke for meget, da den så vil skille.

  4. Sprøjt pæne toppe på hver af kagerne og pynt med frysetørret hindbær, hakkede pistacienødder, og nøddeknas.