Chokolademoussekager med skjult hindbær
En kage til den sande chokoladeelsker
Tilberedningstid:
3 timer, 30 min.
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Chokoladebund
- 200 g smør
- 250 g sukker
- 0,5 stang vanilje
- 4 stk. æg
- 6 spsk. god kakao
- 100 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- 12 stk. hindbær
Hvid chokoladeganache
- 150 g hvid chokolade
- 2,5 dl fløde
- 1 blad husblas
Mørk chokolademousse
- 200 g mørk chokolade
- 0,5 dl sødmælk
- 3,5 dl fløde
- 1,5 blade husblas
Desuden
- 1 bakke friske hindbær
Nøddeknas
- 30 g hasselnødder
- 60 g sukker
- 5 g smør
- 1 spsk. glukose
Anretning
- 1 smule pistacienødder
- 1 smule frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde
Lav chokoladebund:
- Smørret smeltes i en gryde, tages fra varmen og køles.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt sukker, så kornene ikke klistrer sammen.
- Æg piskes med sukker og vaniljesukker, til det bliver lyst og luftigt.
- Herefter tilsættes mel, bagepulver og kakao, der sigtes ned til æggemassen, vendes let og det smeltede smør tilsættes.
- Det hele vendes til en ensartet masse.
- Massen kommes i en smurt bradepande/form (ca. 25cm x 25cm) eller i smurte muffinsportionsforme og bages ved 180 grader i 20-25 minutter (lidt mindre ved muffinsforme).
- Tjek efter med en pind, om der sidder rå dej når den stikkes ned i kagen.
- Når kagen er afkølet, udstikkes 10-12 små runde kager med en diameter på 5 cm, og disse kager kommes i en madring også på 5 cm, sammen med kageplast i kanten med ca. 6-7 cm i højde.
Lav hvid chokoladeganache:
- Husblas udblødes i rigeligt koldt vand.
- Hak chokoladen fint, så der ikke er store stykker af chokolade, og kom det i en skål.
- Fløden koges op i en gryde til lige før kogepunktet.
- Kom den opvredne husblas i fløden, smelt husblassen heri og rør lidt rundt, til alt husblassen er smeltet. Halvdelen af den varme fløde kommes ned i skålen med chokolade, mens man rører rundt, og chokoladen begynder at smelte.
- Den resterende fløde kommes i, og der røres til al chokoladen er smeltet, og der ikke er stykker af chokolade tilbage.
- Sættes på køl.
Mørk chokolademousse:
- Husblas udblødes i rigeligt koldt vand.
- Hak chokoladen fint, så der ikke er store stykker af chokolade, og kom det i en skål.
- Smeltes over vandbad.
- Mælken varmes op i en gryde til lige før kogepunktet.
- Kom den opvredne husblas i mælken, smelt husblassen heri og rør lidt rundt til alt husblassen er smeltet. Mælk og chokolade blandes til en ensartet masse, mens det stadig er varmt.
- Stil til side og køles let.
- Flødes piskes, til den er let stiv.
- En spiseske flødeskum kommes i den afkølede chokolademasse og blandes ensartet.
- Chokolademassen kommes herefter over i fløden, og det hele vendes sammen.
- Kom lidt af moussen i de klargjorte forme med chokoladekage i et lag svarende til 1 cm i højden.
- Stik derefter et hindbær ned og tryk let og top med mere mousse til hindbærret er dækket og stil derefter kagerne på køl en lille times tid.
Lav nøddeknas:
- Hasselnødderne blendes fint.
- Nødderne blandes med sukker, smør og glukose til en tung masse.
- Hvis massen ikke er sammenhængende, tilsættes en smule mere glukose.
- Massen fordeles i 4 klatter på bagepladen med stor afstand, da de flyder ud.
- Bages ved 180 grader i 5-8 minutter, til de er gyldne.
- Hold øje med dem, så de ikke brænder på.
- Køles af og brækkes i mundrette stykker, som skal bruges til pynt.
Anretning:
- Tag kagerne ud af køleskabet og tag dem ud af formene.
- Fjern plast og placér kagerne på det, du vil anrette dem på.
- Pisk ganachen til en tyk creme/skum og kom i en sprøjtepose - pisk ikke for meget, da den så vil skille.
- Sprøjt pæne toppe på hver af kagerne og pynt med frysetørret hindbær, hakkede pistacienødder, og nøddeknas.