Skønne muffins med top af flødebolleskum. (©DR)

Chokolademuffins med flødebolletop

Fantastisk muffins, som er lige noget for flødebolleelskerne.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Kagedej

  • 3 stk. æg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 1 dl creme fraiche
  • 4 spsk. kold kaffe
  • 3,5 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. kakao
  • 1 knivspids salt
  • 100 g mørk chokolade

Flødebolletoppe

  • 3 stk. past. æggehvide
  • 4 dl sukker
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 15 g frysetørrede hindbær

Flødebolleovertræk

  • 300 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Kagedej

  1. Varm ovnen op til 175 grader 
  2. Pisk æg, sukker og vanilje 
  3. Smelt smørret 
  4. Hæld smør, cremefraiche og kaffe i dejen 
  5. Bland hvedemel, kakao, salt og bagepulver i en anden skål. 
  6. 6) Vend melblandingen i æggeblandingen. 
  7. Hak chokoladen og smelt den over vandbad. 
  8. Vend chokoladeblandingen i dejen 
  9. Hæld dejen i muffinsforme så de fylder ca. 2/3 af formene. 
  10. Bag kagerne i ca. 15 minutter. 

Flødebolletoppe

  1.  Bland æggehvider, sukker og citron i skål. 
  2. Pisk i 1 minut og sæt skålen i vandbad. Pisk nu igen til sukkeret er opløst (Vær tålmodig) 
  3.  Tag skålen op af vandbadet og pisk vaniljesukker i. 
  4. Vend hindbærrene i blandingen.
  5. Put blandingen i en sprøjtepose og køl den ned. Den er nu klar til at blive sprøjtet oven på kagerne.

Flødebolleovertræk

  1. Temperer chokoladen ved at varme 2/3 af chokoladen over vandbad til 45-50 grader. 
  2. Lad nu chokoladen køle ned til 28-29 grader og tilsæt den sidste tredjedel af chokoladen. 
  3. Rør rundt til al chokoladen er smeltet og varm op til 31-32 grader. 
  4. Dyb kagerne i den tempererede chokolade og pensl eventuelle huller. 
  5.  Drys frysetørrede hindbær på toppen, inden chokoladen tørrer.