Chokolade/nøddetærte med friske jordbær (©DR)

Chokolade/nøddetærte

Prøv Jamie Olivers opskrift på en dejlig, svampet tærte med både chokolade og nødder. Server den en varm sommeraften med friske bær.

Tilberedningstid: 1 time, 20 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 150 g valnødder
  • 150 g mandler
  • 300 g chokolade
  • 100 g sukker
  • 6 stk. æg
  • 1 smule salt

Fremgangsmåde

  1. Klip/riv bagepapir ud, så det passer til formens bund. Smør form og bagepapir med smør og læg bagepapiret i bunden af formen. Blend nødder og mandler, til de er pulveriserede (30-40 sekunder). Knus 200 gram chokolade og blend det sammen med nødderne. Hæld nødder, mandler og chokolade op i en skål. Blend smør og sukker, til massen bliver cremet. Tilsæt æggeblommer en ad gangen. Rør smør-blandingen i chokoladen og nødderne. Pisk æggehvider tilsat lidt salt stive. Vend forsigtigt hviderne i chokoladeblandingen og hæld det hele op i formen. Inden kagen sættes i ovnen, knuses de sidste 100 gram chokolade, og stykkerne stikkes ned i dejen. Tærten bages i ovnen ved 190 grader i en times tid. Tærten serveres med cremfraiche eller is.