Forkæl din udkårne med denne romantiske chokolade- og hindbærroulade (©DR)

Chokoladeroulade med røde hjerter og hindbærsauce

Skøn chokoladeroulade, som er dækket med hjerter og bliver overhældt med hindbærsauce

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej til hjerter

  • 1 stk. æg
  • 65 g sukker
  • 40 g mel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 smule rød pastafarve

Dej til roulade

  • 3 stk. æg
  • 200 g sukker
  • 120 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kakao

Fyld

  • 3 dl fløde
  • 200 g Toblerone-chokolade
  • 1 bakke friske hindbær

Hindbærsauce

  • 150 g frosne hindbær
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 dl sukker
  • 1 smule maizena

Fremgangsmåde

Lav dej til hjerter:

  1. Pisk æg luftigt og tilsæt sukker. Pisk herefter videre indtil sukkeret ikke længere kan mærkes i æggemassen. Tjek gerne mellem 2 fingre.

  2. Sigt og vend mel, bagepulver og vaniljesukker i æggemassen. Tilsæt den røde farve (jeg har brugt Christmas Red fra Wilton). Kom dejen i en sprøjtepose med en tynd tyl eller klip et lille hul i posen.

  3. Læg bagepapir i en bradepande og spray lidt margarine på papiret. Optegn hjerterne og fyld dem ud med dejen. Når du har det ønskede antal hjerter, så sæt bradepanden i fryseren i mindst 20 minutter. 

Lav dej til roulade:

  1. (Mens hjerterne er i fryseren) 

  2. Pisk æg luftigt og tilsæt sukker. Pisk herefter videre indtil sukkeret ikke længere kan mærkes i æggemassen. Tjek gerne mellem 2 fingre.

  3. Sigt og vend mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker i æggemassen. Fordel dejen ud over hjerterne.

  4. Bages ved 250 grader i ca. 5-6 minutter.

  5. Læg rouladen på et fugtigt viskestykke når den er bagt, så er den nemmere at få af bagepapiret. Lad den køle af. 

Lav fyld:

  1. Smelt Tobleronen over et vandbad. Lad den køle af (den skal have hånd temperatur). Pisk fløden stiv og vend forsigtigt den afkølede Toblerone i fløden. Gem lidt til pynt.

  2. Fordel fyldet på rouladen. Læg bær i og rul den forsigtigt sammen, brug bagepapiret til at rulle den sammen med. Sættes herefter på køl 1/2 - 1 time. 

Lav hindbærsauce:

  1. Kog hindbær, vaniljesukker, og sukker i en gryde. Når det har kogt ca. 5-10 minutter, jævnes det lidt. Pas på det ikke bliver for tykt. 

Lav pynt:

  1. Pynt rouladen med Toblerone-toppe og sæt et frisk hindbær på. Server med hindbærsauce.