Chokoladeskeerne er både flotte som fine gaver, og er det hyggeligste juleslik efter en lang dag ude i kulden. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©Lorang&Co)

Chokoladeskeer til varm chokolade

Chokoladeskeer er lige så sjove og hyggelige at lave, som det er at smelte dem om til de dejliste kopper varm chokolade. Tag børnene med i køkkenet og lav forskellige skeer af lys, mørk og hvid chokolade og pak dem fint ind som små gaver. Børnene vil elske, både at pynte skeerne, og ikke mindst at røre dem til deres egen kop varm chokolade efter en lang dag ude i kulden.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 10-15 skeer, gerne forskellige
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g mælkeshokolade
  • 100 g hvid chokolade
  • topping af små skumfiduser, knust pebermynteskotte, knuse kaffebønner, krymmel mv.

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokoladerne hver for sig over vandbad.
  2. Læg skeerne på et bræt, så de ikke tipper - du kan eksempelvis lægge en sukkerknald under skaftet på hver ske, for at få dem til at stå så vandret som muligt. Terninger eller lignende kan også bruges. 
  3. Kom chokolade p skeerne. 
  4. Sprøjt tynde mønstre med en anden chokolade og pynt med eksempelvis knuste kaffebønner, tørrede hindbær, knust pebermyntestang eller flot krymmel og lad chokoladen sætte sig.
  5. Opbevar skeerne køligt indtil brug.
  • Tip: Prøv også at toppe med små skumfiduser, tørret lavendel, rå lakrids eller andet. Kun fantasien sætter grænser.
  • Afhængig af hvor store dine skeer er, og hvor meget chokolade, der kan være på dem, skal mængden af varm mælk tilpasses hertil. Altvernativt kan man med skeerne forvandle en kop almindelig varm kakao til en fantastisk kop varm chokolade.