Chokoladeskeer til varm kakao
Når man har været udenfor i det kolde vintervejr, er der intet så dejligt som en drik, der kan give varme i hele kroppen. Chokoladeskeerne kan bruges til at give den traditionelle kakao et twist - og kan også bruges som små gaver i juletiden.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 100 g chokolade, mørk eller lys
- 1 spsk. knuste bolsjer
- 1 spsk. miniskumfiduser
- 1 spsk. chokoladeknapper
- 8 dl sødmælk
- 4 store spiseskeer
- Evt. 3 dl fløde
Fremgangsmåde
- Sæt de store spiseskeer klar med fordybningen opad.
- Placer evt. en kile eller lignende til at plane skeerne, så de står helt vandret.
- Smelt chokolade og fordel chokoladen i skeerne.
- Drys med valgfri pynt som fx knuste bolsjer, skumfiduser og chokoladeknapper.
- Lad chokoladen sætte sig.
- Opvarm mælken i en gryde, og hæld den varme mælk op i 4 kopper.
- Kom en ske med chokolade og pynt i hver kop, og rør rundt til chokoladen er smeltet.
- Server den varme chokolade, som den er, eller server den med en klat pisket flødeskum og mere pynt på toppen.
Tip: Skeerne er fantastiske som små gaver .