De søde chokoladeskeer er nemme at lave og ser festlige ud - de vil med garanti glæde som en værtsgave eller i pakkelegen. (Foto: Natalia Lorite ©STV Production/DR)

Chokoladeskeer til varm kakao

Når man har været udenfor i det kolde vintervejr, er der intet så dejligt som en drik, der kan give varme i hele kroppen. Chokoladeskeerne kan bruges til at give den traditionelle kakao et twist - og kan også bruges som små gaver i juletiden.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g chokolade, mørk eller lys
  • 1 spsk. knuste bolsjer
  • 1 spsk. miniskumfiduser
  • 1 spsk. chokoladeknapper
  • 8 dl sødmælk
  • 4 store spiseskeer
  • Evt. 3 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Sæt de store spiseskeer klar med fordybningen opad.
  2. Placer evt. en kile eller lignende til at plane skeerne, så de står helt vandret.
  3. Smelt chokolade og fordel chokoladen i skeerne.
  4. Drys med valgfri pynt som fx knuste bolsjer, skumfiduser og chokoladeknapper.
  5. Lad chokoladen sætte sig.
  6. Opvarm mælken i en gryde, og hæld den varme mælk op i 4 kopper.
  7. Kom en ske med chokolade og pynt i hver kop, og rør rundt til chokoladen er smeltet.
  8. Server den varme chokolade, som den er, eller server den med en klat pisket flødeskum og mere pynt på toppen.

Tip: Skeerne er fantastiske som små gaver .