Hjemmelavet chokoladepålæg er lavet på chokolade og hasselnødder, og det smager fantastisk. (©DR)

Chokoladesmør - hjemmelavet nutella

Her får du Mette Blomsterbergs opskrift på chokoladesmør - nærmest en slags hjemmelavet nutella - som kan forsøde et stykke groft brød, eller være den perfekte værtindegave.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 125 g mørk chokolade
    (ca. 56 pct. kakao)
  • 100 g lys chokolade
  • 2,5 dl piskefløde
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g smør

Fremgangsmåde

  1. Hasselnødderne ristes kort i ovnen ved 220 grader i 5 - 6 minutter. Afkøles og hinderne masseres af med fingrene. Blend til fint hasselnøddemel.
  2. Alt chokoladen hakkes fint og kommes op i en stor skål. Piskefløden bringes i kog og tages af varmen. Halvdelen af den brandvarme fløde hældes direkte over den finthakkede chokolade. Rør med en ske eller en gummiskraber og rør godt til der dannes en emulsion.
  3.  Tilsæt mere og mere varm fløde mens der stadigt røres. Tilsæt smørret i små stykker under stadig omrøring.
  4. Tilsæt slutteligt nøddemelet. Chokoladesmørret hældes på rengjorte glas og lukkes til med låg.
    TIP: Chokoladesmørret kan opbevares i køleskab op til 3 uger - men mon ikke det bliver spist inden.