Popcorn, tranebær, pistaciakerner og lys chokolade - en perfekt snack! (©DR)

Chokopops - popcorn med chokolade, tranebær og pistacie

Prøv dette lækre hjemmelavede slik. Mette Blomsterbergs chokopops er lækre snacks, som er nemme at lave - også for børn.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g lys chokolade
  • 65 g tørrede majskorn
  • 2 spsk. rapsolie
    (eller anden neutral olie)
  • 50 g tørrede tranebær
  • 50 g usaltede pistaciekerner

Fremgangsmåde

  1. Pop majskorn i neutral olie ved middel varme i en gryde med låg. Eller pop dem i mikroovnen. Hak imens tranebærrene og pistaciekernerne groft. Hæld de færdigpoppede majs op i et dørslag, hvor de afkøles 15 minutter.

  2. Hak chokoladen fint og opvarm halvdelen i vandbad til 48 grader. Kom den anden halvdel op i en rimelig stor skål. 2/3 af den smeltede chokolade kommes op i skålen til det usmeltede. De to dele smelter sammen. Kom kun mere smeltet chokolade i, hvis de ikke smelter sammen.

  3. Popcorn, tranebær og pistacie blandes godt i en stor skål. Hæld den flydende, lyse chokolade over og rør godt, til chokoladen er fint fordelt. Hæld straks massen ud på et stykke bagepapir, hvor det skal ligge, til chokoladen er helt hærdet.

  4. Skær massen i passende "brud" og spis.

    TIP: Chokopops kan holde sig i et par uger i en beholder med tætsluttende låg.