Chorizo med figner, honning og bredbladet persille er dejlig som tapas eller snack. (©DR)

Chorizo med figner

Lav en dejlig lille ret med chorizo og figner. Retten er lavet med en dejlig, mellemstærk spansk pølse, som svitses i olivenolie. Den lille ret er ideel som forret, tilbehør til hovedretten eller som en del af det delikate tapasbord.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. chorizo af mellemstærk type
  • 1-2 håndfulde tørrede figner
  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 smule flydende honning

Fremgangsmåde

  1. Chorizoen skæres i tynde skiver. Fignerne klippes eller skæres i strimler. Der skal være lige mængder chorizoskiver og figenstrimler. 
  2. Lidt olie hældes på en pande hvorefter chorizoskiver og figenstrimler steges der i, indtil de bliver gyldne. Put det hele i en skål og dryp med lidt flydende honning og drys med lidt grofthakket bredbladet persille.