Chorizo med kikærter
Chorizo, kikærte, hvide bønner og morcillas er få af de smagfulde ingredienser du finder i denne ret. Anne Hjernøe er, i programmet Annemad, på besøg i Spanien, hvor denne ret bikses sammen på ægte spanske manér, som du sagtens kan kopiere og selv afprøve derhjemme.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 250 g kikærter
- 250 g tørrede, hvide bønner
-
200 g
tidsler
(kan udelades)
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 3 stk. chorizos
-
1-2 stk.
morcillas
(kan udelades)
- 100 g ubehandlet bacon
- 300 g svinekød (skank)
- 2 stk. bagekartofler
- 1 smule salt
- 1 smule røget paprika
- 1 smule spidskommen
-
1 smule
Ñora peber
(eller anden tørret peberfrugt. Kan udelades)
Fremgangsmåde
- Kikærter og de hvide bønner skal stå i blød i vand natten over.
- De udblødte bønner og kikærter kommes i en gryde med svinekødet, hakket løg, hakket hvidløg chorizos, paprika, ñora peber og spidskommen, hvorefter det dækkes med vand og koges næsten mørt. Tag kødet og pølserne op hvis det bliver mørt før bønnerne. Tilsæt tagarninas (tidslerne, som skal renses og skæres i 2 cm. stykker), kartoffeltern og morcilla skåret i mindre stykker og lad det koge mørt. Smag til med salt og peber. Hvis saucen er for tynd blendes nogle af bønnerne og kikærterne i sovsen. 10 minutter inden retten er færdig tilsættes kødet og pølserne igen.