Choucroute garnie - Fransk ret med surkål, pølser, flæsk og hamburgerryg (©DR)

Choucroute garnie

Choucroute garnie er en heftig fransk ret med surkål og tre salgs svinekød - flæsk, hamburgerryg og pølser. Servér med kogte kartofler, stærk dijonsennep og drik kølig hvidvin til. Du får Brødrene Prices opskrift her.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

  • 2 dåser surkål
  • 2 stk. madæbler
  • 2-3 stk. løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 spsk. svinefedt
  • 1 lille håndfuld enebær
  • 10-15 stk. peberkorn
  • 7,5 dl tør hvidvin
  • 1 smule svinebouillon
  • 1 lille stk. hamburgerrug
  • 1 lille stk. letsaltet flæsk
  • 4-5 stk. gode pølser
  • ca. 2 kg kartofler

Fremgangsmåde

  1. Skær løg i skiver, hak hvidløget, og sauter dem, til de er bløde i svinefedtet. De må ikke tage farve. Tilsæt surkålen, som først er let udvandet (hvor meget er et spørgsmål om smag). Kom æbler, enebær, peberkorn og hvidvin ved og bland det hele godt. Lad det simre for ganske svag varme i en times tid.

  2. Kom det saltede stykke flæsk og hamburgerryggen ned i gryden og dæk det til med kålen. Læg låg på og kog yderligere i 1½ time. Kom pølserne ved og lad retten stå i endnu en halv times tid.

  3. Anret kålen på et stort fad med kødet og pølserne ved. Servér med kogte kartofler, stærk dijonsennep og drik kølig hvidvin til. Traditionelt en Gewürztraminer.