Beate og Christinas nytårsdessert består blandt andet af champagnemousse, marengs og krystalliseret chokolade. (©DR)

Christina og Beates stjerneklare nytårshimmel

Christina og Beates svar på en elegant nytårsdessert. Tallerkenen er parrets fortolkning af en stjerneklar nytårshimmel.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 5 pers.

Ingredienser

Blondie

  • 150 g hvid chokolade
  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 2 æg
  • 80 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g peanuts

Champagnemousse

  • 1½ dl champagne
  • ½ dl hyldeblomstsaft
  • 2 lime
    (saften herfra)
  • 4 blade husblas
  • 1½ dl fløde
  • 40 g æggehvider
  • 50 g sukker

Golden ganache

  • 100 g fløde
  • 165 g goldchokolade

Chokoladeskærm

  • 150 g mørk chokolade
  • en smule gul kakaofarve
  • en smule guld kakaofarve
  • en smule sølv kakaofarve

Broken gel (champagne)

  • 2 dl champagne
  • 1 dl hyldeblomstsaft
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. agar agar
  • 1 tsk. sølvglimmer

Marengs

  • 40 g æggehvider
  • 2 spsk. flormelis

Chokoladegren

  • 100 g goldchokolade
  • 5 dl iskold vodka

Krystalliseret hvid chokolade

  • 50 g hvid chokolade
  • 50 g vand
  • 50 g sukker

Pynt

  • en smule rød skovsyre

Syrlige moussebomber

  • 3 stk. passionsfrugter
  • 1 appelsin
  • 1 citron
  • 2½ blade husblas
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk. flormelis

Broken gel (passionsfrugt)

  • 10 passionsfrugter
    (Det svarer til 1½ dl saft)
  • 1/2 dl vand
  • 3 spsk. sukker
  • 3/4 tsk. agar agar

Fremgangsmåde

Blondie: 

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. 
  2. Kom chokolade og smør i en skål, og smelt det i en mikroovn.  
  3. Blandes resten af ingredienserne i en anden skål. 
  4. Når smør og chokolade er smeltet, røres de godt sammen og kommes over til de andre ingredienser, hvor det hele blandes sammen. 
  5. Fordel dejen i en springform (Ø 20 mm).
  6. Bag kagen i 30 minutter. 
  7. Sæt kagen på køl indtil kagen skal bruges.      

Golden ganache:

  1. Kom chokoladen i en skål.
  2. Varm fløden op i mikroovnen. 
  3. Når fløden er varmet op, hældes den over chokoladen i 3 omgange, hvor der røres mellem hver gang. 
  4. Smag til med salt, og kom ganachen på køl.     

Syrlig mousse:

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Halvér passionsfrugterne, og skrab kernerne ud i en si med en skål under.
  3. Pres saften ud. 
  4. Pres og si appelsin- og citronsaften, så der ikke kommer kerner med. 
  5. Vrid husblassen, og smelt den i en lille skål i mikroovnen. 
  6. Hæld den smeltede husblas i frugtsaften i en tynd stråle, mens der røres. 
  7. Pisk fløden til en let skum, og kom saften i lidt ad gangen. 
  8. Kom moussen i en silikoneform, og stil den på frost

Broken gel med passionsfrugt:

  1. Halvér alle passionsfrugterne, og skrab kernerne ud i en si men en skål under. 
  2. Pres så meget saft ud, du kan, og mål 1,5 dl op. 
  3. Kom saft, vand, sukker og agar agar i en gryde, og kog det op i 5-7 minutter.
  4. Kom væsken på køl, når den har kogt færdig, og lad den stivne fuldstændig.
  5. Når den har sat sig, skal den køres i en blender, til den bliver helt glat og fin. 
  6. Når geleen er færdig, kommes den i en sprøjtepose med en lille rund tyl i.    

Broken gel med champagne: 

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog det op i en 5-7 minutter. 
  2. Når det hele er kogt op, kommes ⅔ i en skål og sættes på køl, til den har sat sig.  
  3. Den sidste del kommes i en sprøjtepose og lægges ved stuetemperatur.  
  4. Når væsken i sprøjteposen er kølet en anelse ned, klippes et lille hul i spidsen af sprøjteposen. 
  5. Dryp små dråber af væsken i et højt glas med iskold olie.  
  6. Lad gerne dråberne stå i glasset i 10 minutter. 
  7. Hæld olien fra og skyl 'kaviaren'. 
  8. Kør geléen i skålen på en blender til den er helt glat og fin.
  9. Kom den herefter i en sprøjtepose med en lille rund tyl.     

Champagnemousse: 

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Kom champagne, hyldeblomstsaft og limesaft i en gryde, og kog det op.
  3. Tag gryden af varmen, og kom den vredne husblas i saften, og stil den på køl. 
  4. Pisk fløden til en let skum. 
  5. Pisk æggehvider og sukker sammen til en marengs.  
  6. Hæld den let afkølede saft i fløden, og vend de 2 ting sammen lidt ad gangen.
  7. Når al saften er i flødeskummet, vendes marengsen i fløden.     

Samling af kagen: 

  1. Stik 5 runde stykker ud af blondiekagen med en diameter på 6 centimeter. 
  2. Fór 5 kageringe med kageplast, og kom kagen i bunden.
  3. Hæld 2 spsk ganache over hver kage.  
  4. Fordel til sidst champagnemoussen ovenpå de 5 kager. 
  5. Kom dem alle på frys.     

Chokoladegren:

  1. Temperér chokoladen i en skål i mikroovnen. 
  2. Hæld iskold vodka i en skål.
  3. Kom chokoladen i en sprøjtepose og klip et lille hul i spidsen.
  4. Sprøjt nu små grene ned i vodkaen.
  5. Når chokoladegrenen har sat sig, flyttes den over på et stykke køkkenrulle, og kommes på køl til den skal bruges.

Chokoladeskærm: 

  1. Klip 5 stykker kageplast til en trekant, så den passer til omkredsen på kagerne. 
  2. Stænk de 3 farver ud over hvert stykke plast og lad det sætte sig. 
  3. Når kagerne har sat sig i fryseren, tempereres den mørke chokolade. 
  4. Stryg et lag chokolade på hver trekant, og rul en om hver kage. Lad chokoladen sætte sig. 
  5. Pil først plasten af, når chokoladen er helt sat.   

Krystalliseret chokolade:

  1. Kom vand og sukker i en gryde. 
  2. Kog det op til 133 grader.
  3. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i imens du pisker med en elpisker til det danner små ’krystaller’.  
  4. Kom det hele ud på et stykke bagepapir til afkøling.  
  5. Marengs til tallerkenen 
  6. Pisk æggehvider og flormelis sammen til en fast marengs. 
  7. Sæt tape på hver tallerken så det danner en stribe. 
  8. Smør marengs ud på hver tallerken inden for tapestriben og lav toppe i marengsen med en spatel.
  9. Pil tapen af, og brænd marengsen af med en gasbrænder.    

Pynt:

  1. Pil kageplasten af kagen, og stil den midt på striben af marengs. 
  2. Fordel den krystalliserede hvide chokolade i 2 små bunker på hver tallerken.
  3. Kom en lille syrlig moussebombe på hver bunke.
  4. Lav små dutter af begge slags broken gel omkring marengsen på midten. 
  5. Kom broken gel på toppen af kagerne og stilen på hver tallerken.
  6. Læg en stor chokolade gren op af eller på kagen.
  7. Læg små chokoladegrene over de små moussebomber.
  8. Pynt til sidst af med skovsyreblade.