Prøv Christina og Beates opskrift på konfektkugler. (©DR)

Christinas og Beates konfektkugler med Baileys og saltkaramel

Christina og Beates konfektkugler med Baileys og saltkaramel.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Saltkaramel

  • 4 spsk. sukker
  • 2 dl piskefløde
  • ½ tsk. groft salt

Marcipanmasse

  • 200 g ren rå marcipan
  • ½ dl Baileys

Chokoladeovertræk

  • 400 g mælkechokolade
  • ½ dl sesamfrø
  • en smule flagesalt
  • en smule guldstøv

Fremgangsmåde

  1. Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme.
  2. Når sukkeret er gyldent, tilsættes fløden og koges op. 
  3. Rør rundt i cirka 10 minutter, imens det koger til en tyk flydende karamelmasse.
  4. Hæld massen ud på en plade med bagepapir, og kom i fryseren med det samme.
  5. Rør marcipan sammen med Baileys, og tril til kugler. Sæt på frost.
  6. Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og popper.
  7. Køl ned.
  8. Tag saltkaramellen ud, og rul til små kugler. Det skal gå stærkt, da de smelter hurtigt i hånden.
  9. Lav et hul i marcipankuglen.
  10. Sæt på køl igen.
  11. Temperer chokoladen, og kom de afkølede sesamfrø i.  
  12. Dyp hver kugle i chokoladen, og dryp af.
  13. Drys med lidt flagesalt, som er vendt i guldstøv
  14. Lad chokoladen størkne helt inden servering.