Christinas og Beates konfektkugler med Baileys og saltkaramel
Christina og Beates konfektkugler med Baileys og saltkaramel.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Saltkaramel
- 4 spsk. sukker
- 2 dl piskefløde
- ½ tsk. groft salt
Marcipanmasse
- 200 g ren rå marcipan
- ½ dl Baileys
Chokoladeovertræk
- 400 g mælkechokolade
- ½ dl sesamfrø
- en smule flagesalt
- en smule guldstøv
Fremgangsmåde
- Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme.
- Når sukkeret er gyldent, tilsættes fløden og koges op.
- Rør rundt i cirka 10 minutter, imens det koger til en tyk flydende karamelmasse.
- Hæld massen ud på en plade med bagepapir, og kom i fryseren med det samme.
- Rør marcipan sammen med Baileys, og tril til kugler. Sæt på frost.
- Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og popper.
- Køl ned.
- Tag saltkaramellen ud, og rul til små kugler. Det skal gå stærkt, da de smelter hurtigt i hånden.
- Lav et hul i marcipankuglen.
- Sæt på køl igen.
- Temperer chokoladen, og kom de afkølede sesamfrø i.
- Dyp hver kugle i chokoladen, og dryp af.
- Drys med lidt flagesalt, som er vendt i guldstøv
- Lad chokoladen størkne helt inden servering.