Sprøde og lune churros - server gerne med softice eller chokoladesauce. (©DR)

Churros

Churros stammer fra Spanien, men er populære i alle spansktalende lande. Dejen er ikke sød i sig selv, så de trilles som regel i kanelsukker eller nydes med varm choko-ladesauce.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. smør
  • 140 g mel
  • 3 æg
  • olie til friture

Fremgangsmåde

Kom vand, smør og salt i en gryde og lad det koge op. Kom derpå alt melet i på én gang, og rør i dejen med en træske, til den samler sig og slipper gryden. Tag den af ilden og lad den køle af. Pisk æggene let sammen, og rør dem derpå i dejen lidt af gangen. Dette foregår nemmest ved hjælp af en håndmixer eller en røremaskine. Det kan undertiden være svært, at sige præcist hvor meget æg der skal i, men dejen skal ende med at være blød og smidig. Fyld dejen i en sprøjtepose med en takket tylle, og sprøjt den ud i stykker på 8-10 cm. i varm olie. Steg dem til de er gyldne og server straks drysset med kanelsukker. Cho-koladesauce er klassisk til, men de er heller ikke dårlige med en klat softice.