Sjove og lækre flødekager fra 'Den store bagedyst'. (©DR)

Churros-flødekage-skåle

Anam lavede i første program af 6. sæson af 'Den store bagedyst' disse flotte churros-flødekage-skåle som sit mesterværk. Her får du opskriften.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Churros-skål

  • 237 ml vand
  • 118 g smør
  • 35 g sukker
  • 237 g mel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. vanilje-ekstrakt
  • 3 æg
  • 1 l solsikkeolie

Hindbærmarmelade

  • 125 ml vand
  • 125 g hindbær
  • 1/4 tsk. citronsaft
  • 75 g sukker
  • 1/4 tsk. vanilje-ekstrakt
  • 3/4 tsk. geleringsmiddel
  • 1/2 spsk. ekstra sukker

Vaniljemousse

  • 50 g sukker
  • 2 æggeblommer (50 g)
  • 1 vaniljestang
  • 13 g husblaspulver
  • 20 ml vand
  • 250 ml piskefløde

Flødeskum

  • 350 g piskefløde
  • 15 g flormelis

Fremgangsmåde

Churros-skål

  1. Kom vand, smør, sukker, vanilje-ekstrakt og salt i en gryde og varm op til det koger. Tag gryden af varmen og kom mel i og rør grundigt rundt, evt. i røremaskine.
  2. Tilføj æg og rør videre til det er godt jævnt og lækkert.
  3. Tag en cupcake-bageform og vend den om og sprøjt bagsiden af formen med smør. Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt så dejen ud på bagsiden af cupcakes formen. Sæt dem i fryseren ca. 30 min.
  4. Kom solsikke olien i en tykbundet gryde og varm det op. Olien skal være så varm, at det bobler og syder omkring en lille testkugle af churros-dejen. Lad dem stege et par minutter hvorefter de vendes i olien ca. 6 min.  

Hindbærmarmelade

  1. Kom vand, hindbær (optøede), citronsaft, vanilje-ekstrakt og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 10 min.  
  2. Bland geleringsmiddel og den ekstra spiseske sukker sammen i en skål. Drys det i den kogende marmelade, mens der røres rundt.  
  3. Skum marmeladen af og hæld den i en skål og lad den afkøle.  

Vaniljemousse

  1. Pisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn sammen til en hvid æggesnaps.
  2. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål.
  3. Tag husblaspulver og bland det op med kogende vand til det bliver helt opløst. Rør grundigt rundt for at undgå klumper.  
  4. Kom lidt af piskefløden op i æggesnapsen og bland det godt sammen. Hæld herefter husblassen i. Hæld det nu lidt efter lidt i skålen med piskefløden og vend forsigtigt rundt. 

Flødeskum

  1. Pisk piskefløden og flormelis sammen til flødeskum.  

Samling af kagen:

  1. Fyld churros-skålen med hindbærmarmeladen og vaniljemoussen. Sprøjt herefter flødeskummen på toppen med en stjernetyl.  
  2. Pynt med isomalt.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 1)