Churros-flødekage-skåle
Anam lavede i første program af 6. sæson af 'Den store bagedyst' disse flotte churros-flødekage-skåle som sit mesterværk. Her får du opskriften.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Churros-skål
- 237 ml vand
- 118 g smør
- 35 g sukker
- 237 g mel
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. vanilje-ekstrakt
- 3 æg
- 1 l solsikkeolie
Hindbærmarmelade
- 125 ml vand
- 125 g hindbær
- 1/4 tsk. citronsaft
- 75 g sukker
- 1/4 tsk. vanilje-ekstrakt
- 3/4 tsk. geleringsmiddel
- 1/2 spsk. ekstra sukker
Vaniljemousse
- 50 g sukker
- 2 æggeblommer (50 g)
- 1 vaniljestang
- 13 g husblaspulver
- 20 ml vand
- 250 ml piskefløde
Flødeskum
- 350 g piskefløde
- 15 g flormelis
Fremgangsmåde
Churros-skål
- Kom vand, smør, sukker, vanilje-ekstrakt og salt i en gryde og varm op til det koger. Tag gryden af varmen og kom mel i og rør grundigt rundt, evt. i røremaskine.
- Tilføj æg og rør videre til det er godt jævnt og lækkert.
- Tag en cupcake-bageform og vend den om og sprøjt bagsiden af formen med smør. Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt så dejen ud på bagsiden af cupcakes formen. Sæt dem i fryseren ca. 30 min.
- Kom solsikke olien i en tykbundet gryde og varm det op. Olien skal være så varm, at det bobler og syder omkring en lille testkugle af churros-dejen. Lad dem stege et par minutter hvorefter de vendes i olien ca. 6 min.
Hindbærmarmelade
- Kom vand, hindbær (optøede), citronsaft, vanilje-ekstrakt og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 10 min.
- Bland geleringsmiddel og den ekstra spiseske sukker sammen i en skål. Drys det i den kogende marmelade, mens der røres rundt.
- Skum marmeladen af og hæld den i en skål og lad den afkøle.
Vaniljemousse
- Pisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn sammen til en hvid æggesnaps.
- Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål.
- Tag husblaspulver og bland det op med kogende vand til det bliver helt opløst. Rør grundigt rundt for at undgå klumper.
- Kom lidt af piskefløden op i æggesnapsen og bland det godt sammen. Hæld herefter husblassen i. Hæld det nu lidt efter lidt i skålen med piskefløden og vend forsigtigt rundt.
Flødeskum
- Pisk piskefløden og flormelis sammen til flødeskum.
Samling af kagen:
- Fyld churros-skålen med hindbærmarmeladen og vaniljemoussen. Sprøjt herefter flødeskummen på toppen med en stjernetyl.
- Pynt med isomalt.