Chutney af chili og peberfrugt (©DR)

Chutney af chili og peberfrugt

En lækker chutney, hvor chiliens fyrighed bliver dæmpet af peberfrugternes sødme. Den passer særlig godt til smeltet ost på ristet brød eller Welsh Rarebit. Den er også et glimrende tilbehør til koldt kød.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 8-10 stk. friske røde chilier
  • 8 stk. røde peberfrugter
  • 1 smule olivenolie
  • 2 stk. mellemstore rødløg, skrælles og hakkes
  • 1 kvist rosmarin, bladene hakkes
  • 2 stk. friske lauerbærblade
  • 1 stk. kanelstang, ca. 5 cm
  • 1 smule havsalt
  • 1 smule friskkværnet sort peber
  • 100 g farin
  • 150 ml balsamisk eddike

Fremgangsmåde

Chutney af chili og peberfrugt (ca. 500 g)

ADVARSEL: Brug køkkenhandsker, når chilierne skal skrælles og hakkes.

  1. Skold sylteglas til chutneyen, hvis den skal gemmes. Læg chilierne og peberfrugterne i ovnen under grillen og vend dem, indtil de er blevet sorte. Læg forsigtigt chilierne og peberfrugterne ned i en skål (Chiliernes tilberedningstid er kortere end peberfrugternes, så tag dem op først) og læg plastfolie over skålen. Når de er blevet kolde, er det let at fjerne skrællen. 
  2. Når skræl, stilk og kerner er fjernet, hakkes chilierne og peberfrugterne eller blendes i en foodprocessor. 
  3. Kom olivenolie i en kasserolle og opvarm den. Læg rødløg, rosmarin, laurbærblade og kanel ned og kom lidt salt og peber i. Kog på lavt blus i ca.20 minutter, indtil løgene er gyldne og klæbrige.  
  4. Læg de hakkede peberfrugter og chilier ned til løgene og kom farinen og den balsamiske eddike i. Når det er kogt ind til en tyk, klæbrig chutney, skal der krydres efter behag. Fjern kanelstangen og laurbærbladene. Hæld det ned i de skoldede sylteglas og stil dem et køligt, mørkt sted, eller opbevar det i køleskabet, hvis chutneyen skal spises med det samme. 
  5. Chutneyen kan holde sig i flere måneder i skoldede sylteglas.