(©DR)

Cig köfte - vegetarisk

Denne opskrift er en vegetarisk udgave af de tyrkiske frikadellelignende köfte, der normalt laves med oksekød. Her er de lavet med bulgur og masser af krydset smag.

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 kopper fin bulgur
    (ukogt)
  • 1 revet løg
  • 3 revede tomater
  • 4-5 pressede hvidløgsfed
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. granatæblesirup
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. chili flakes
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. tyrkisk isot
    (tyrkisk krydderi)
  • 1 tsk. sumak
    (krydderi)
  • 1 tsk. rødt chilipulver
  • 1 tsk. stødt sort peber
  • 30 g finthakket persille
  • Friske, sprøde salatblade og citron til at dryppe med

Fremgangsmåde

  1. Kom bulgur i røremaskinens skål. Tilsæt det revne løg, hvidløg, revede tomater. Rør ved mellemhastighed med K-spade i 5 minutter. 
  2. Tilsæt alle krydderierne og kør i endnu 5 minutter. 
  3. Tilsæt tomatpuré, olivenolie og granatæblesirup og kør blandingen i yderligere 15 minutter. 
  4. Tilsæt hakket persille og kør igen i 5 minutter.
  5. Smag på blandingen om den mangler noget - evt. ekstra salt, citronsaft eller lidt ekstra granatæblesirup.
  6. Dæk blandingen til og lad den hvile i en time. Form derpå små "ruller" af massen i hånden der først er fugtet med lidt olivennolie. Der skal være et tydeligt aftryk af fingrene når man presser dem sammen en sidste gang.
  7. Læg en cig köfte på et salatblad, dryp med lidt citron og spis!