Cig köfte - vegetarisk
Denne opskrift er en vegetarisk udgave af de tyrkiske frikadellelignende köfte, der normalt laves med oksekød. Her er de lavet med bulgur og masser af krydset smag.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
-
3 kopper
fin bulgur
(ukogt)
- 1 revet løg
- 3 revede tomater
- 4-5 pressede hvidløgsfed
- 4 spsk. tomatpuré
- 4 spsk. olivenolie
- 2 tsk. granatæblesirup
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. chili flakes
- 1 tsk. spidskommen
-
1 tsk.
tyrkisk isot
(tyrkisk krydderi)
-
1 tsk.
sumak
(krydderi)
- 1 tsk. rødt chilipulver
- 1 tsk. stødt sort peber
- 30 g finthakket persille
- Friske, sprøde salatblade og citron til at dryppe med
Fremgangsmåde
- Kom bulgur i røremaskinens skål. Tilsæt det revne løg, hvidløg, revede tomater. Rør ved mellemhastighed med K-spade i 5 minutter.
- Tilsæt alle krydderierne og kør i endnu 5 minutter.
- Tilsæt tomatpuré, olivenolie og granatæblesirup og kør blandingen i yderligere 15 minutter.
- Tilsæt hakket persille og kør igen i 5 minutter.
- Smag på blandingen om den mangler noget - evt. ekstra salt, citronsaft eller lidt ekstra granatæblesirup.
- Dæk blandingen til og lad den hvile i en time. Form derpå små "ruller" af massen i hånden der først er fugtet med lidt olivennolie. Der skal være et tydeligt aftryk af fingrene når man presser dem sammen en sidste gang.
- Læg en cig köfte på et salatblad, dryp med lidt citron og spis!