Lækker tærte med citron og basilikum. (©DR)

Citron-basilikum-tærte

Jesper fra 6. sæson af 'Den store bagedyst' er vild med smagskombinationen af citron, basilikum og vanilje. Derfor er netop disse ingredienser bærende smagsgivere i denne friske og smukke sommertærte.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 100 g sukker
  • 200 g smør
  • 220 g hvedemel
  • 100 g pistacienødder, malet fint
  • 60 g æg

Creme

  • 180 g æg
  • 60 g æggeblommer
  • 150 sukker
  • 225 ml citronsaft
  • skal af ca. 4 1/2 citron
  • 45 g frisk basilikum

Marengs

  • 150 g æggehvider
  • 125 g flormelis

Fremgangsmåde

Bund

1. Kør alle ingredienser undtagen æg i en foodprocessor.

2. Saml dejen med æg.

3. Pak dejen i folie, og læg den derefter på frys. Når dejen er kølet ned, rulles den ud.

5. Kom dejen i en smurt tærteform, og prik bunden med en gaffel.

6. Bag den ved 220 grader i 10-15 minutter, til den er let gylden.


Creme

1. Sukker, citronskal og saft koges op.

2. Pisk æg og blommer sammen.

3. Rør maizena ud i en smule vand, og hæld det ned til æggene.

4. Rør citronlagen i æggene, mens den stadig er varm.

5. Blend basilikum i massen .

6. Varm massen op, og lad den tykne over varmen. Afkøl derefter massen lidt.

8. Rør smør i lidt efter lidt, og rør det ud.


Marengs

1. Pisk sukker og æggehvider sammen, til det er luftigt og sejt.


Samling af tærten

1. Hæld cremen i tærtebunden.

2. Sprøjt marengs på tærten, og brænd den med en brænder til den er gylden.

3. Server tærten kold.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 2)