Citron-basilikum-tærte
Jesper fra 6. sæson af 'Den store bagedyst' er vild med smagskombinationen af citron, basilikum og vanilje. Derfor er netop disse ingredienser bærende smagsgivere i denne friske og smukke sommertærte.
Kok og program
Ingredienser
Mørdejsbund
- 100 g sukker
- 200 g smør
- 220 g hvedemel
- 100 g pistacienødder, malet fint
- 60 g æg
Creme
- 180 g æg
- 60 g æggeblommer
- 150 sukker
- 225 ml citronsaft
- skal af ca. 4 1/2 citron
- 45 g frisk basilikum
Marengs
- 150 g æggehvider
- 125 g flormelis
Fremgangsmåde
Bund
1. Kør alle ingredienser undtagen æg i en foodprocessor.
2. Saml dejen med æg.
3. Pak dejen i folie, og læg den derefter på frys. Når dejen er kølet ned, rulles den ud.
5. Kom dejen i en smurt tærteform, og prik bunden med en gaffel.
6. Bag den ved 220 grader i 10-15 minutter, til den er let gylden.
Creme
1. Sukker, citronskal og saft koges op.
2. Pisk æg og blommer sammen.
3. Rør maizena ud i en smule vand, og hæld det ned til æggene.
4. Rør citronlagen i æggene, mens den stadig er varm.
5. Blend basilikum i massen .
6. Varm massen op, og lad den tykne over varmen. Afkøl derefter massen lidt.
8. Rør smør i lidt efter lidt, og rør det ud.
Marengs
1. Pisk sukker og æggehvider sammen, til det er luftigt og sejt.
Samling af tærten
1. Hæld cremen i tærtebunden.
2. Sprøjt marengs på tærten, og brænd den med en brænder til den er gylden.
3. Server tærten kold.