Mette Blomsterbergs skønne opskrift på syrlige citronbolsjer. (©DR)

Citronbolsjer

Hjemmelavede bolsjer er lækre og nemme at lave, og de smager skønt. I Mette blomsterbergs opskrift har de skøn og syrlig smag af citron.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 20 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g isomalt
  • 5 stk. dråber citronolie
  • 2 stk. dråber gul frugtfarve
  • 50 g flormelis

Udstyr

  • 1 stk. silikonemåtte
  • 1 stk. par tynde engangshandsker
  • 1 stk. saks

Fremgangsmåde

  1. Smelt isomalten, til den er helt flydende i en kasserolle og tag gryden af varmen. Læg alle redskaber frem imens, så du er 100 pct. klar. Tag ligeledes engangshandskerne på.
  2. Hæld massen ud på silikonemåtten og vent tre minutter, inden citronolien og farven dryppes i midten af den udhældte karamel.
  3. Lad eventuelt bolsje-massen ligge lidt endnu, til den får en hinde i kanten, og fold så gummimåttens yderkanter skiftevis ind mod midten og ud igen, så bolsje-massen blandes sammen til en homogen klump, der igen danner hinde. Gentag processen nogle gange endnu.
  4. Når sukkermassen er så meget afkølet, at du kan begynde at røre ved den, trækker du massen ud i en lang pølse og lægger den sammen på midten. Træk igen massen ud i en lang pølse og læg den igen sammen på midten. Gentag, indtil bolsje-massen begynder at sætte sig; det skal dog stadig være muligt at klippe den.
  5. Træk nu bolsje-massen ud i en lang tynd pølse med ca. 2 cm i diameter. Klip straks "bolsjepølsen" i små skrå stykker. Vend citronbolsjerne godt rundt i flormelis, så der er flormelis overalt og tag dem igen op af flormelissen.
  6. Lad citronbolcherne køle helt af ved stuetemperatur.

    TIP: Opbevar bolsjerne i en tætsluttende beholder.