Citronfromage er et hit igen. Her får du opskriften på den helt rigtige udgave fra 1909 (©DR)

Citronfromage anno 1909

Citronfromage er for mange noget, man forbinder med søndagsmiddagen hos bedstemor, men desserten har faktisk fået et gevaldigt comeback. Nu står den på menuen hos en række af landets fineste restauranter og er en voksende tendens i de danske hjem igen. Her kan du finde opskriften på den helt klassiske opskrift på citronfromage.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. blade husblas
  • 1 spsk. hvidvin
  • 3 stk. M. æg
    (evt. pasteriserede blommer og hvider)
  • 2 stk. citroner
    (saft og skal)
  • 100 g sukker
  • 0,5 l piskefløde

Fremgangsmåde

  • Citronfromage anno 1909 
    "Mad" af Ingeborg Suhr indeholder i 1. udgaven to opskrifter på citronfromage - med og uden piskefløde. Dette er udgaven med fløde. Vi har dog valgt at bruge skallen af citronerne. Det gjorde man ikke i 1909.

  1. Husblassen udblødes og smeltes over vandbad (eller ved fuld effekt i mikroovnen i 10 sek.). Blandes med vin og saften og skallen af citronerne.

  2. Æggene skilles i blommer og hvider. Hviderne piskes stive for sig. Æggeblommerne røres hvide med sukkeret og citronsaft/husblassen tilsættes i en tynd stråle. 3½ dl af piskefløden røres til skum.

  3. Alt sammenblandes med en spartel og røres til det begynder at stivne. Fordel fromagen i portionsglas eller i en stor glasskål.  Stilles koldt et par timer.

  4. Pyntes med flødeskum. Server gerne en tynd sprød kage til 

  • TIP: Fra 2012 har danske æg været så godt som salmonellafri. Derfor kan man til mindre selskaber af sunde og raske mennesker uden problemer vælge at bruge friske æg. Til større selskaber eller til små børn, ældre eller syge skal man forsat bruge pasteuriserede æg.