Der skal gul frugtfarve i glasuren, hvis du vil ramme den klassiske gule farve, som man kender det fra de købte kager fra supermarkedet. (Foto: DR ©DR)

Citronmåne a la Katrine Foged Thomsen

Katrine Foged Thomsen er konditor og dommer i Den store bagedyst. Her får du hendes opskrift på citronmåne, hvor der blandt andet skal marcipan i dejen, som gør kagen ekstra svampet og lækker. Kagen slår uden tvivl den købte udgave med længder - og så får du endda to citronmåner ved at bage den selv.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 350 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis
  • 120 g æg
  • 80 g æggeblommer
  • 150 g marcipan, groftrevet
  • 150 g hvedemel
  • 50 g maizena
  • 3 stk. citroner

glasur

  • 200 g flormelis
  • saften fra 2 citroner

Fremgangsmåde

  1. 200 gram smør piskes med sukker og flormelis til det bliver luftigt.
  2. Tilsæt æg og blommer lidt af gangen mens du pisker.
  3. Bland marcipan og de resterende 150 gram smør godt sammen i en separat skål.
  4. Bland mel og maizena sammen i en separat skål. 
  5. Vend skiftevis lidt af melblandingen og lidt af marcipanblandingen i æggemassen.
  6. Riv skallen fra tre citroner i dejen og pres til sidst saften fra dem i dejen også. 
  7. Dejen puttes i en smurt springform og bages i cirka 45 minutter ved 180 grader. Kagen skal blive lysebrun. 
  8. Bland en glasur af cirka 200 gram flormelis og saften fra to citroner og pynt kagen, når den er afkølet. 
  9. Server dem som måner, ved at skære kagen midt over.