En nakkekotelet kan på få minutter trylles om til sommerens lækreste grillspyd med en skøn smag af citron, hvidløg og rosmarin. (Foto: Lotte Jahnsen ©DR)

Grillspyd med kød marineret i citronmarinade

Svinekød med en vis fedtprocent - så som nakkefilet - er fantastisk på grillen, fordi det får den helt rette stegeskorpe og samtidig er mørt, saftigt og smagfuldt. Her får du en nem opskrift på marinader med citron, hvidløg og rosmarin, som er fantastisk til kødet på grillen.

Bemærk, at kødet skal marinere ca. en halv time.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Kød

  • 300-400 g nakkekotelet
    (Kyllingefilet eller andet kød efter smag)

Citron og rosmarinmarinade

  • 1 stk. citron
    (økologisk)
  • 2 kviste frisk rosmarin
    (kan erstattes af tørret)
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Se i videoen herunder, hvordan du nemt laver de lækre grillspyd

  1. Skær kødet i tern på ca 2x2 cm. 
    Citron- og rosmarinmarinade:
  2. Skyl citronen og riv skallen fint. Bland olien med citronsaft, olie og hakket rosmarin og lad kødet trække i marinaden i en halv time. 
  3. Put kødet på spyd og grill det ca. to minutter på hver side, så kødet får en lækker stegeskorpe, men samtidig er mørt og saftigt inden i. 

TIP: Server grillspydene med denne lækre sommersalat.