Du kan lave det her flotte kagefad med napoleopnhatte, medaljer og citronsnitter til gæsterne med blot en mørdej. Foto: DR (©DR)

Citronsnitter, napoleonshatte og medaljer

Med en enkelt dej kan du med denne nemme opskrift lave tre skønne konditorkager, som bliver et hit på kagebordet. Med mørdejen kan du lave fire citronsnitter, fire medaljer og fire napoleonshatte.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 300 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 100 g flormelis
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. vand

Til citronsnitterne

  • 4 tsk. lemoncurd
  • 50 g flormelis
  • 1/2 stk. citron

Til medaljerne

  • 2 dl piskefløde
  • 4 spsk. hindbærmarmelade
  • 50 g flormelis
  • en smule vand
  • 4 stk. hindbær
    (Kan udelades)

Til napoleonshattene

  • 50 g marcipan
  • 50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Se i videoen herunder, hvordan du bager kagerne
  2. Alle ingredienserne til mørdejen samles i en skål, til det er en fast og ensartet dej.  Stil dejen på køl i ca. en halv time.
  3. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm. Find en kop, et glas eller en udstikker med en diameter på 7 cm og stik 20 cirkler ud med den.  
  4. 16 af cirklerne lægges på en bageplade og bages ca. 7 minutter ved 200 grader, eller indtil de er gyldne – hold godt øje med dem. Læg dem derefter til afkøling på en bagerist. 
  5. På de fire resterende cirkler lægger du på midten en trillet marcipankugle, og derefter folder du dejen op om marcipankuglen tre steder, så du ender med at få en kage med form som en napoleonshat. Sørg for, at siderne er trykket godt fast på marcipankuglen. De bages 9-10 minutter i ovnen ved 200 grader eller til de er gyldne – hold godt øje med dem.  
  6. Tag napoleonshattene ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.  
  7. Citronsnitter:
    Smør fire af de runde bunde med en teskefuld lemoncurd på hver, læg dem sammen med endnu en bund.  
  8. Rør en glasur af flormelis og en smule citronsaft, det skal være en tyk glasur. Fordel glasuren på kagerne og riv til sidst lidt citronskal hen over dem.  
  9. Medaljer:
    Læg fire bunde frem og læg en lille klat hindbærmarmelade i midten af hver bund.  
  10. Pisk fløden stiv og rør 3 spsk. hindbærmarmelade i den. Smag cremen til og tilsæt evt. mere marmelade. Put cremen i en sprøjtepose med stor tyl – eller bare en frysepose, hvis du ikke har en sprøjtepose. Fordel cremen omkring klatten med hindbærmarmelade og læg et låg af creme ovenpå. Gentag ved alle fire bunde og læg til sidst en bund ovenpå hver kage, så du nu har fire medaljer.  
  11. Rør glasuren af flormelis og en smule vand – den skal være tyk. Fordel flormelis over medaljerne og pynt med et enkelt hindbær 
  12. Gør napoleonshattene færdig: 
  13. Smelt chokoladen og smør smeltet chokolade på bunden af hver af kagerne.  

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 8