(©DR)

Citronsorbet

Citronsorbet er en frisk og anderledes dessert, som ser flot ud på bordet til gæsterne. Mette Blomsterberg lavede denne opskrift på citronsorbet i programmet 'Det søde liv'.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Syltede citroner

  • 6 stk. citroner, usprøjtede
  • 1 l vand
  • 500 g sukker

Citronsorbet

  • 1 dl citronsaft
  • 4 dl vand
  • 150 g sukker
  • 1/2 stk. vaniljestang
  • 2 blade husblas

Fremgangsmåde

  1. Vask citronerne og stik hver citron fem gange med en gaffel. Citroner vand og sukker kommes op i en kasserolle og lad dem simre i ca. 30 minutter. Tag kasserollen af varmen lad citronerne køle af, mens de er i lagen.

  2. Skær forsigtigt toppen af hver citron og med en ske skrabes alt "kødet og lameller" ud. Skær ligeledes en lille smule af bunden så de selv kan stå. Stil citronerne i fryseren 10 minutter før sorbeten skal i.

  3. Lav sorbeten:
    Læg husblassen i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Flæk vaniljestangen på den lange led, og kornene skrabes ud, med en lille kniv. Mas vaniljekornene med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad. Kog kort vaniljesukker, sukker, vand og citronsaft og den tomme vaniljestang op. Tag gryden af varmen.

  4. Vrid husblassen for vand, og kom den direkte op i den stadig varme citronlage. Rør til husblassen er smeltet. Sigt det hele og stil det i køleskabet til isen skal køres i ismaskinen.

  5. Tør vaniljestangen godt af i et stykke køkkenrulle og skær dem i tynde strimler. Læg dem på en bagemåtte og lad dem tørre ved 60 grader i ovnen i ca. 15 minutter.

  6. Hæld den kolde lage op i en ismaskine og kør den til en let og luftig sorbet. Kom en 12 - 14 mm stjernetyl op i en engangssprøjtepose og fyld straks sorbeten i. Tag de kolde citroner ud af fryseren, og sprøjt sorbeten sirligt i hver citron så der dannes en top. Læg låget skråt på hver sorbet og stil dem tilbage på frost indtil de skal servers.

  7. Tag citronerne ud af fryseren og anret dem på tallerknerne sammen med de tørret vaniljestænger. Lad sorbeten tø i ca. 10 minutter afhængigt af hvor frosne de er, inden de serveres.