Citronsorbet m. tuiles og citronskæl (©DR)

Citronsorbet m. tuiles

Er du også vild med friske desserter? Så bliver den smagfulde citronsorbet med tuiles et sikkert hit! Lav den til dine gæster en dejlig sommeraften. Vær opmærksom på, at citronsorbet skal fryses ned, hvilket kan tage nogle timer.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g rørsukker
  • 0,5 l vand
  • 3-4 stk. økologiske citroner
    (saften herfra)
  • 2 stk. økologiske citroner
    (skal herfra, i tynde strimler)
  • 1 spsk. pisket æggehvide

Tuiles

  • 100 g mel
  • 100 g flormelis
  • 1 dl piskede hele æg
  • 100 g smeltet smør

Fremgangsmåde

  1. Kog en sukkerlage af vand og rørsukker og lad citronskallen trække i lagen til den er afkølet. 

  2. Smag lagen til med citronsaft og si den. Den skal smage kraftigt, og må ikke være for sur. 

  3. Kør sorbeten på en ismaskine og tilsæt en spsk. pisket æggehvide midtvejs. Efterfrys sorbeten. Citronskallerne kan koges yderligere i lidt sukkerlage til de næsten karamelliserer og serveres med sorbeten. En sprød tuille er også godt til, hvis man synes, man kan tåle det....


Lav tuiles: 

  1. Bland mel, flormelis og salt. Rør æg i og tilsæt det smeltede smør. Bland dejen godt sammen og lad den gerne hvile ½ times tid på køl. 

  2. På bagepapir eller siliconemåtte afsættes teskefulde af dejen som smøres tyndt ud. Bages ved 180 grader til de lige begynder at få lidt farve i kanten. Kan formes efter behag mens de stadig er varme.