(©DR)

Citronspecier

Citronspecier er en dejlig, sprød småkage, der passer til en god kop kaffe. Mette Blomsterbergs nemme opskrift passer især godt til julen.

Dejen skal ligge i køleskabet i en times tid

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1/2 stk. polynesisk vaniljestang
    (kan erstattes ef 1 hel almindelig)
  • 300 g hvedemel
  • 225 g smør
  • 125 g flormelis
  • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad. Riv skallen af citronen.

  2. Ælt alle ingredienserne til en ensartet dej, der formes til en lang pølse med en diameter på ca. 6 cm. Læg den i køleskabet en times tid og skær den herefter i ¾ cm. tykke skiver.

  3. Bag skiverne let gyldne på bagepapir ved 180 grader ca. 12 - 15 minutter. Afkøles på bagerist og puttes i en dåse med tætsluttende låg.

    TIP: Citronspecierne kan holde sig i nogle uger, når de opbevares i tætsluttende dåse.