Citrontærte med marengs
Sæt halvanden time af til at lave denne lækre citrontærte med marengs.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mørdej
- 90 g flormelis
- 180 g koldt smør
- 240 g mel
- 1 æg
Citroncreme
- 160 g koldt smør
- 3-4 øko citroner
- 45 g æggehvider
- 130 g æggeblommer
- 100 g sukker
Marengs
- 150 g æggehvider
- 200 g flormelis
Kikærter
- 1 pose kikærter
Fremgangsmåde
Mørdejen
- Saml ingredienserne til mørdejen – evt. kortvarigt på køl.
- Rul dejen ud og smør en tærtering (Ø 20 cm) og for den med mørdejen.
- Blindbag med kikærter i ca. 10 min.
- Fjern ærterne og bag 5-7 min. yderligere til den er gylden og sprød.
Citroncremen
- Skær grove stykker skal af to citroner med en kartoffelskræller (skal sies fra senere).
- Pres citroner nok til 1 dl. saft.
- Skal, saft, æggehvider, æggeblommer og sukker kommes i en gryde og varmes langsomt op til 84 grader - under omrøring. Skal have samme tykkelse som en bearnaisesauce.
- Sigt massen ned i det kolde smør og stavblend, indtil det er en homogen masse.
- Fordel på fad/beholder med stor overflade – dæk med film og stil på køl.
- Tænd ovn på 200 grader.
Marengsen
- Pisk æggehviderne skummende og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk til konsistensen er stiv - marengsen skal "kunne holde sig selv".
- Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle.
Afslutning
- Fyld den kolde citroncreme i den afkølede tærtebund. Sprøjt flot med marengs og brænd den smukt med gasbrænder.