(©DR)

Citrontærte med marengs

Sæt halvanden time af til at lave denne lækre citrontærte med marengs.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 90 g flormelis
  • 180 g koldt smør
  • 240 g mel
  • 1 æg

Citroncreme

  • 160 g koldt smør
  • 3-4 øko citroner
  • 45 g æggehvider
  • 130 g æggeblommer
  • 100 g sukker

Marengs

  • 150 g æggehvider
  • 200 g flormelis

Kikærter

  • 1 pose kikærter

Fremgangsmåde

Mørdejen

  1. Saml ingredienserne til mørdejen – evt. kortvarigt på køl.
  2. Rul dejen ud og smør en tærtering (Ø 20 cm) og for den med mørdejen.
  3. Blindbag med kikærter i ca. 10 min.
  4. Fjern ærterne og bag 5-7 min. yderligere til den er gylden og sprød.

Citroncremen

  1. Skær grove stykker skal af to citroner med en kartoffelskræller (skal sies fra senere).
  2. Pres citroner nok til 1 dl. saft.
  3. Skal, saft, æggehvider, æggeblommer og sukker kommes i en gryde og varmes langsomt op til 84 grader - under omrøring. Skal have samme tykkelse som en bearnaisesauce.
  4. Sigt massen ned i det kolde smør og stavblend, indtil det er en homogen masse.
  5. Fordel på fad/beholder med stor overflade – dæk med film og stil på køl.
  6. Tænd ovn på 200 grader.

Marengsen

  1. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk til konsistensen er stiv - marengsen skal "kunne holde sig selv".
  2. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle.

Afslutning

  1. Fyld den kolde citroncreme i den afkølede tærtebund. Sprøjt flot med marengs og brænd den smukt med gasbrænder.