Clambake med old bay seasoning - hummer, muslinger, pølse og grøntsager dampes over på på strand. (©DR)

Clambake med old bay seasoning

Clambake med old bay seasoning er en gammel ret fra New England, hvor skaldyr, pølse og grønt dampes over bål på stranden. Inviter en stor flok venner på frisklavet strandmad og nyd naturen!

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 12 pers.

Ingredienser

Clambake

  • 6 stk. hummer
  • 3 kg jomfruhummer
  • 4-5 kg blåmuslinger
  • ca. 2,5 kg kartofler
    (evt. forkogte i 10 minutter)
  • 12 stk. majskolber
  • 12 stk. gode pølser
    (gerne en kålpølse)

Old bay seasoning

  • 2 spsk. sellerisalt
  • 2 spsk. peberkorn
  • 12 stk. laurbærblade
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 8 stk. hele nelliker
  • 2 tsk. mild paprika
  • 1 tsk. muskat

Fremgangsmåde

  1. Find en passende strand, gerne med en blanding af sand og store sten.

  2. Grav et aflangt hul i sandet. Størrelsen af hullet skal være så tilpas, at der er plads til dine dampkurve. Dæk bunden af hullet med store runde strandsten. Byg et stort bål op oven på stenene og sæt ild til det. Lad det brænde helt ned. Dette bør tage omkring 2 timer, og stenene i bunden skal være ufatteligt varme.

  3. Børst aske og gløder væk fra stenene. Og så skal det gå lidt tjept. Dæk stenene med et tykt lag våd blæretang.

  4. Alle råvarerne, som er pakket i trækasser eller metalnet placeres hurtigt på den våde blæretang oven på de gloende sten og dækkes med flere lag våd presenning af sækkelærred eller lignende. Kanterne af pressenningerne dækkes med sand og strandsten. Damp i ca. 2 timer inden der "tæppes af".

  5. Til old bay seasoning knuses alt fint i en morter eller krydderimølle.

  6. Spis indholdet af kurvene med masser af smeltet smør og old bay seasoning...