Flot kagekone der forstiller Cleopatra. Kagen bagte Luna for at fejre den smukke farao's fødselsdag. Foto: DR (©DR)

Cleopatras fødselsdagskage

Luna bagte i Den store Bagedyst denne flotte kagekone, der forestiller den smukke farao Claopatra - hun fylder nemlig 2086 i år. Du får opskriften på den flotte kage her.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 15 pers.

Kok og program

Ingredienser

Vandbakkelsesdej

  • 4 dl vand
  • 200 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 7-9 stk. æg
  • lidt lakridspulver
    (efter smag)
  • lidt frysetørret hindbær
    (efter smag)
  • lidt frysetørret kornblomst
    (efter smag)

Marcipanoverflade

  • 600 g marcipan
  • lidt flormelis
    (til udrulning)
  • 1 dåse sort pastafarve

Glasur

  • 300 g flormelis
  • lidt vand
  • lidt farver efter ønske

Metallic farve

  • lidt pulverfarver
    (blå, fersken, guld)
  • lidt vodka
    (til opblanding)

Pynt

  • lidt slik
    (Røde læber og labre larver)
  • 400 g isomalt
  • evt. friske bær
  • spiselig tusch

Fremgangsmåde

  1. Vandbakkelsesdej:
    Tænd ovnen på 200 grader. Smør og vand opvarmes i en gryde. Melet sigtes i, og blandingen piskes hurtigt sammen til en glat dej. Dejen hældes fra gryden til en ny skål og piskes her sammen med sammenpiskede æg med en elpisker. 
  2. Lakrids, frysetørret hindbær og kornblomster tilføjes og røres ind i dejen.Vandbakkelsesdejen kommes i en sprøjte pose med en stjerneformet tyl. Nu sprøjtes dejen på en bageplade med bagepapir. Dejen skal formes som Cleopatras ansigt.  
  3. Vandbakkelsen bages ved 200 grader i 15-20 minutter. 
  4. Marcipanoverflade:
    Marcipanen blandes med en andel af flormelissen på bordpladen. En andel af marcipanen blandes med sort pastafarve, så marcipanen får en stærk sort farve (den sorte marcipan skal udgøre Cleopatras hår).
  5. Nu udrulles marcipanen med en kagerulle til ca. 5 mm., og skæres til, så den passer til vandbakkelsen. Vandbakkelsen vendes inden den overtrækkes med marcipan. Den sorte marcipan udrulles dernæst og skæres til som Cleopatras hår og sættes på den overtrukne vandbakkelse (evt. med en smule hvid glasur). 
  6. Glasur:
    Flormelis blandes med vand til blandingen får en flydende, men stadig fast konsistens så glasuren er nem at arbejde med. De ønskede farver tilføjes til glasuren.  
  7. Metallic farver:
    Pulverfarver opblandes med en lille andel vodka, til farven er opløst og flydende. Farverne pensles og males på kagen med pensler af forskellig størrelse, alt efter hvilket motiv der ønskes.  
  8. Pyntning:
    Den marcipanovertrukne vandbakkelse pyntes nu med glasur, der udgør øjne og dele af Cleopatras egyptiske udklædning. De metallic farver bruges til at male de resterende mønstre. 
  9. Isomalten smeltes ved 95 grader, og der laves små krystaller på en bolsjemåtte. Der kan tilføjes pastafarve til den smeltede isomalt, alt efter hvilken farve krystallerne skal have.
  10. Afslutningsvis pyntes Cleopatra med slik og bær. Server!


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 3