Selleri-Tonic'en er festlig - og man savner faktisk ikke alkohol, anbefaler Michael Shone fra Salon 39. (Foto: Michael Shone ©DR)

Cocktails uden tømmermænd: Selleri-tonic

Man kan sagtens lave en frisk og sprød cocktail uden alkohol. Det viser cocktail-bartender Michael Shone fra Salon 39 os her. Og dem, der savner alkohol, kan selvfølgelig godt tilsætte tequila

Pres selv juice på bladselleri, eller køb det færdigt hos en velassorteret grønthandler eller dagligvareforretning. Sukkersiruppen koges på forhånd.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 1 pers.

Kok og program

Ingredienser

Selleri-tonic

  • 5 cl sellerisaft
  • 2 cl limesaft
  • 5 cl Tonic
  • 1 knivspids Salt
  • 1 stk. Selleristang
  • 1 cl Sukkersirup
  • 4 stk. Isterninger

Sukkersirup

  • 3 dl Sukker
  • 1,5 dl Vand

Fremgangsmåde

  1. Kog vand og sukker til det bliver en lind, transparet sirup og lad den afkøle. Hæld lime- og sellerijuice op i et glas med isterninger og tonic og top med tonic. 
  2. Drej en gang på saltkværnen og pynt med en selleristang. 
  3. Hvis den skal sparke lidt, kan man tilsætte 5 cl. hvid tequila, men så kan vi ikke garanterer for, at man får tømmermænd.