Cocktails uden tømmermænd: Selleri-tonic
Man kan sagtens lave en frisk og sprød cocktail uden alkohol. Det viser cocktail-bartender Michael Shone fra Salon 39 os her. Og dem, der savner alkohol, kan selvfølgelig godt tilsætte tequila
Pres selv juice på bladselleri, eller køb det færdigt hos en velassorteret grønthandler eller dagligvareforretning. Sukkersiruppen koges på forhånd.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
1 pers.
Kok og program
Ingredienser
Selleri-tonic
- 5 cl sellerisaft
- 2 cl limesaft
- 5 cl Tonic
- 1 knivspids Salt
- 1 stk. Selleristang
- 1 cl Sukkersirup
- 4 stk. Isterninger
Sukkersirup
- 3 dl Sukker
- 1,5 dl Vand
Fremgangsmåde
- Kog vand og sukker til det bliver en lind, transparet sirup og lad den afkøle.
Hæld lime- og sellerijuice op i et glas med isterninger og tonic og top med tonic.
- Drej en gang på saltkværnen og pynt med en selleristang.
- Hvis den skal sparke lidt, kan man tilsætte 5 cl. hvid tequila, men så kan vi ikke garanterer for, at man får tømmermænd.