Cola pandekage-kage med lime og kanel
En sjov og anderledes kage lavet af pandekager, lagt sammen om cola-sirup, limecurd og en creamcheese-creme med kanel. Kagen bagte Jon i Den store bagedyst 2018.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Limecurd
- 10 økologiske limefrugter, skal og saft
- 250 g sukker
- 5 æg
- 2 blade husblas
- 125 g smør
- 1 knivspids salt
Pandekagedej
- 375 g smør
- 12 æg
- 1,8 l mælk
- 3 tsk. vaniljesukker
- 1 stang vanilje
- 8 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- ca. 750 g hvedemel
Kanel creamcheese-flødefyld
- 600 g flødeost naturel
- 225 g flormelis
- 5 tsk. kanel
- 8½ dl fløde
Lime-marengs
- 200 g sukker
- 25 g glukosesirup
- 100 g æggehvider
- 2 lime
Fremgangsmåde
Limecurd
- Bland limesaft, -skal, sukker og æg sammen i en gryde og lad det småsimre (maks 80-90 grader) i 10 min. mens der piskes grundigt og curden bliver tyk og cremet.
- Opløs husblassen heri.
- Tilsæt smørret og salt og rør det grundigt rundt, så det smelter og curden bliver lidt skinnende. Stil den på køl i en sprøjtepose.
Pandekagedej
- Smelt smør i en gryde.
- Bland æg, mælk, vaniljesukker, vaniljekorn, sukker, salt, smeltet smør og mel sammen og pisk det grundigt, så det ikke klumper.
- Steg pandekagerne i smeltet smør.
Kanel creamcheese-flødefyld
- Pisk flødeost, kanel og flormelis sammen.
- Pisk fløden let, og vend det forsigtigt i flødeostecremen af 3 omgange.
- Hæld i en sprøjtepose.
Lime-marengs
- Smelt sukker og glukosesirup i en gryde, til det når ca. 120 grader.
- Pisk æggehviderne stive, og hæld forsigtigt siruppen i, mens du pisker grundigt videre i 5-10 minutter.
- Pisk til sidst limesaft i, og læg det i en sprøjtepose.
Samling af kagen
- Læg en pandekage, limecurd, pandekage, kanel-creamcheese fyld og fortsæt i samme rækkefølge.
- Brug evt. en kageform + kageplast til at holde formen på kagen, mens du opbygger højden på den.
- Dekorer til sidst med lime-marengs og brænd det.