En kage for rigtige pandekage-elskere. (©DR)

Cola pandekage-kage med lime og kanel

En sjov og anderledes kage lavet af pandekager, lagt sammen om cola-sirup, limecurd og en creamcheese-creme med kanel. Kagen bagte Jon i Den store bagedyst 2018.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Limecurd

  • 10 økologiske limefrugter, skal og saft
  • 250 g sukker
  • 5 æg
  • 2 blade husblas
  • 125 g smør
  • 1 knivspids salt

Pandekagedej

  • 375 g smør
  • 12 æg
  • 1,8 l mælk
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 stang vanilje
  • 8 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • ca. 750 g hvedemel

Kanel creamcheese-flødefyld

  • 600 g flødeost naturel
  • 225 g flormelis
  • 5 tsk. kanel
  • 8½ dl fløde

Lime-marengs

  • 200 g sukker
  • 25 g glukosesirup
  • 100 g æggehvider
  • 2 lime

Fremgangsmåde

Limecurd

  1. Bland limesaft, -skal, sukker og æg sammen i en gryde og lad det småsimre (maks 80-90 grader) i 10 min. mens der piskes grundigt og curden bliver tyk og cremet.
  2. Opløs husblassen heri.
  3. Tilsæt smørret og salt og rør det grundigt rundt, så det smelter og curden bliver lidt skinnende. Stil den på køl i en sprøjtepose.

Pandekagedej

  1. Smelt smør i en gryde.
  2. Bland æg, mælk, vaniljesukker, vaniljekorn, sukker, salt, smeltet smør og mel sammen og pisk det grundigt, så det ikke klumper.
  3. Steg pandekagerne i smeltet smør.

Kanel creamcheese-flødefyld

  1. Pisk flødeost, kanel og flormelis sammen.
  2. Pisk fløden let, og vend det forsigtigt i flødeostecremen af 3 omgange.
  3. Hæld i en sprøjtepose.

Lime-marengs

  1. Smelt sukker og glukosesirup i en gryde, til det når ca. 120 grader.
  2. Pisk æggehviderne stive, og hæld forsigtigt siruppen i, mens du pisker grundigt videre i 5-10 minutter.
  3. Pisk til sidst limesaft i, og læg det i en sprøjtepose.

Samling af kagen

  1. Læg en pandekage, limecurd, pandekage, kanel-creamcheese fyld og fortsæt i samme rækkefølge.
  2. Brug evt. en kageform + kageplast til at holde formen på kagen, mens du opbygger højden på den.
  3. Dekorer til sidst med lime-marengs og brænd det.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 6