Coleslaw smager fantastisk og passer perfekt til blandt andet pulled pork. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Coleslaw

Coleslaw er en rå salat vendt med en simpel dressing. I denne opskrift laver brødrene price dressing med mayonnaise og yoghurt. Coleslawsalat fungerer perfekt som salat til pulled pork eller som tilbehør i en burger. Du kan også bruge dressingen i andre salater med for eksempel spidskål. Denne klassiske coleslaw er en hurtig og nem ret, hvor du får masser af de sunde grøntsager gulerødder og hvidkål.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 0,5 stk. lille hvidkål
  • 3-4 stk. gulerødder
  • 2 stk. stængel bladselleri
  • 100 g mayonnaise
  • 200 g yoghurt naturel
  • 1 spsk. dijon sennep
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. fløde eller mælk
    (kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Riv gulerødder, hvidkål og blegselleri på den grove side af råkostjernet. Rør mayonnaise og yoghurt sammen med sennep og smag til med salt, peber og lidt sukker. 
  2. Hvis dressingen er lidt for tyk, kan man give den en sjat fløde, eller mælk, hvis man er i dét humør.
  3. De revne grøntsager vendes i dressingen, og det hele sættes på køl. Salaten må gerne stå og trække i en times tid. Smag lige på salaten inden den serveres, det kan være, den skal krydres lidt mere.