Brødrene Prices anretning af confit de canard med frisk salat og kartofler stegt i andefedt. (©DR)

Confit de Canard (Mortens Aften)

Det er en tradition at spise and på Mortens aften. Men du behøver ikke altid at tilberede anden på samme måde. Prøv noget nyt og gå i krig med denne opskrift på Confit de Canard og bliver overrasket. Vær opmærksom på, at anden skal marinere natten over i køleskabet.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Confit de canard

  • 4 stk. andelår
  • 500 g andefedt
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1-2 kviste frisk timian
  • 1-2 kviste frisk rosmarin
  • 2 stk. lauerbærblade
  • 1 spsk. groft knuste peberkortn
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. salt
  • 1 l andefedt
    (bestil hos slagteren)

Rødkålssalat

  • 5-7 håndfulde rødkål
  • 1 smule appelsinsaft
  • 1 smule balsamico
  • 1 smule sennep
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 smule sukker
  • 2-3 håndfulde frisé salat
  • 1 stk. appelsin
  • 1-2 håndfulde hakkede valnødder

Fremgangsmåde

  1. Confit de canard:
    Del anden i mindre stykker og gnid dem grundigt ind i hvidløg. Hvis du arbejder med andelår, behøver du ikke at dele i over- og underlår. 
  2. Knus alle de andre ingredienser, bortset fra fedtet, i en morter og gnid andestykkerne ind i blandingen. Hvis du bruger friske krydderurter, er det vigtigt at de er grundigt rengjorte, så der ikke er det mindste jord på dem. 
  3. Kom køkkenfilm over og lad stykkerne marinere natten over i køleskabet. 
  4. Dagen efter smeltes fedtet i en gryde, og andestykkerne kommes i efter at være børstet fri for salt og krydderier. De skal være helt dækkede af fedtet. 
  5. De koges forsigtigt i ca. 2½-3 timer, eller til de er meget møre. Det er meget vigtigt at fedtet ikke bliver for varmt, for stykkerne må ikke stege. 
  6. Kom andestykkerne i en lertøjskrukke og dæk dem med det siede fedt. Andeconfit'en kan holde sig i køleskab i omkring 6 måneder, og man kan bruge af det lidt efter lidt, blot de resterende stykker er dækkede af fedt.
  7. Rødkålssalat:
    Rødkål strimles ganske fint, gerne på pålægsmaskine og marinerer i en vinaigrette af appelsinsaft, balsamico, sennep, salt og peber og måske en antydning sukker. 
  8. Inden servering vendes plukket frisé-salat i, samt appelsin fileter og hakkede valnødder.