Du kan med fordel gemme olien, når hvidløgene er spist. Olien kan bruges til at give grøntsager eller kød lidt ekstra smag ved stegning eller til at hælde over en salat. (Foto: Asta Just Schack ©Muusmann Forlag)

Confiteret hvidløg

Disse bagte, søde hvidløg kan gøre dig afhængig af altid at have et glas i køleskabet. De møre hvidløg kan bruges i salater eller smøres på brød i stedet for pesto eller mayonnaise. Smagen af hvidløgene er så fyldig og tilfredsstillende, at man ikke kan lade være med at lave en ny omgang, når man først har lavet og spist sit første glas. Husk, at du kan genbruge olien, som hvidløgene har kogt i. Den smager fantastisk og skal bestemt ikke gå til spilde!

Tilberedningstid: 50 min. Antal portioner: 5 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 7-8 hele hvidløg
  • 3 skalotteløg
  • 5 laurbærblade
  • 5 kviste frisk rosmarin
  • 1 tsk. salt
  • 10 hele peberkorn
  • Olivenolie så det dækker løgene

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 180 grader.
  2. Pil hvidløgene og kom dem i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen. 
  3. Halver skalotteløgene og pil også dem. 
  4. Put dem i gryden sammen med de sidste ingredienser og hæld olivenolie over, indtil det dækker alle løgene. 
  5. Sæt gryden i ovnen i 40 minutter, indtil løgene er helt møre.
  6. Hæld blandingen på glas og opbevar den i køleskabet i 1 uge.