Corn bread

Blødt og sødligt majsbrød, der spises som tilbehør til den amerikanske højtid Thanksgiving. Nyd det lunt til kalkun, tranebærsauce og mashed potatoes.

Et blødt og sødligt thanksgivingbrød af majsmel. (© DR)

Tidsmængde:1 time Mængde: 10 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 140 g sukker

  • 120 g smeltet smør

  • 2 æg

  • 2 tsk. bagepulver

  • 1 tsk. salt

  • 2½ dl kærnemælk

  • 170 g polenta

  • 130 g hvedemel

Fremgangsmåde

120 g smeltet smør

2 æg

2 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

2½ dl kærnemælk

170 g polenta

130 g hvedemel

FREMGANGSMÅDE

I ælteskålen røres sukkeret med det smeltede smør, til det er opløst. Tilsæt de to æg, salt, bagepulver og kærnemælk og bland godt. Rør derpå polentaen i og endelig hvedemelet. Dejen skal være halvflydende og må ikke røres for meget, kun til alt lige er blandet sammen. Hæld dejen i en passende smurt bradepande (ca. 20 x 30 cm), glat overfladen lidt ud og bag brødet i ovnen i ca. 30 minutter ved 190 grader. Server det lunt, skåret i mindre firkantede stykker.