Et blødt og sødligt thanksgivingbrød af majsmel. (©DR)

Corn bread

Blødt og sødligt majsbrød, der spises som tilbehør til den amerikanske højtid Thanksgiving. Nyd det lunt til kalkun, tranebærsauce og mashed potatoes.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 140 g sukker
  • 120 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2½ dl kærnemælk
  • 170 g polenta
  • 130 g hvedemel

Fremgangsmåde

I ælteskålen røres sukkeret med det smeltede smør, til det er opløst. Tilsæt de to æg, salt, bagepulver og kærnemælk og bland godt. Rør derpå polentaen i og endelig hvedemelet. Dejen skal være halvflydende og må ikke røres for meget, kun til alt lige er blandet sammen.
Hæld dejen i en passende smurt bradepande (ca. 20 x 30 cm), glat overfladen lidt ud og bag brødet i ovnen i ca. 30 minutter ved 190 grader.
Server det lunt, skåret i mindre firkantede stykker. 


Opskriften findes i samlingen

Thanksgiving dinner