(Foto: Jacob Snedevig ©DR)

Corn Husk meringue

Denne opskrift stammer fra den Mexicanske restaurant Cosme i New York. Den smager aldeles forrygende!

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

Marengs

  • blade fra to majskolber
    (uden fimrehår)
  • 3 æggehvider
  • 180 g sukker

Majs mousse

  • 250 g frisk majs
    (skåret fra kolberne)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 nip salt
  • 1/4 l piskefløde
  • 125 g mascarpone

Brændt vaniljecreme

  • 1 fed vaniljestang
  • 4 dl fløde
  • 2-3 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

Marengs

  1. Vask majsbladene grundigt og tør dem. Læg dem på en bageplade og bag dem ved 230 grader til de er mørkebrune og helt tørre. Vend dem undervejs.
  2. Lad dem køle af, bræk dem i mindre stykker og blend dem til fint pulver. Sigt gennem en fintmasket sigte. Der skal være ca. 10 g pulver tilbage.
  3. Varm ovnen op til 90 grader.
  4. Pisk æggehviderne til blødt skum. Tilsæt sukkeret mens der piskes til fast skum. Til sidst tilsættes halvdelen af majspulveret. Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt 6 marengs ud på en bageplade med bagepapir. Bag marengs i en time til de begynder at sprække. Lad dem køle helt af.

Majs mousse

  1. Kom majs, sukker, salt og 180 ml fløde i en gryde og kog roligt i 5 minutter til majsen er mør.
  2.  Kom grydens indhold i en blender og kør til en puré. Sigt massen ned i en skål. Pres indholdet, så så meget som muligt af væsken kommer med. Kasser indholdet af sigten. Køl massen helt ned. 
  3. Rør mascarponen i. 
  4. Pisk resten af fløden til fast skum og fold det i massen. Sæt cremen på køl.

Brændt vanilje creme

  1. Split vaniljestangen på langs. Hak den ene halvdel groft og kom den i en lille gryde. Rist stykkerne mens der hele tiden vendes på dem i 3-5 minutter, til de begynder at dufte. Lad dem så køle af og blend dem fint.
  2. Skrab kornene ud af den anden halve vaniljestang. Pisk fløden med flormelis, vaniljekorn og blendet vanilje. Kom skummet i en sprøjtepose

Anretning

  1. På hver tallerken sprøjtes en stor klat vaniljeskum. Ovenpå en god klat majsmousse. Bræk en marengs og placer hver halvdel på siden af skummet. Drys med majspulveret og lidt salt.