Ved du ikke hvad dine rester i køleskabet skal bruges til? Prøv dem sammen med couscous, og så har du nem og lækker aftensmad. (©DR)

Couscous med rester og rød pesto

Nem ret med couscous og alle dine rester fra køleskabet. I programserien 'Spis & Spar' viser Jesper Vollmer, hvordan man laver en nem og billig ret med couscous som hovedingrediens. Tag og brug hvad du kan finde i køleskabet og bland det sammen med couscous, olie og rød pesto. Nemt og lækkert.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl kogende vand
  • 1 stor håndfuld rester - kød el. grøntsager fra et tidligere måltid
  • 1 spsk. rød pesto
  • 1 spsk. olivenolie
  • Evt. friske krydderurter

Fremgangsmåde

  1. Kom couscous og salt i en skål. Dæk det med kogende vand og læg et låg eller madfilm over, så det dampes mørt. Det skal bare stå 5-10 min. på bordet, så er det klart.
  2. Imens hakkes alle resterne i mindre stykker. Du kan bruge alle slags grøntsager - for eksempel peberfrugt, forårsløg, gulerødder, spidskål eller æble. Tilføj eventuelt nogle krydderurter, så eksempelvis mynte, basilikum el.lign.
  3. Vend nu alt sammen, også med den røde pesto, og smag det til med salt og peber. Er det for tørt og smuldrende, så kom lidt ekstra olie i.

TIP: Det er perfekt restemad. Brug alt fra kylling og kød til rejer og fisk. Mulighederne er mange.