Creme Catalane er den catalanske udgave af créme brulée. (©Scanpix)

Creme Catalane

Creme Catalane er den catalanske version af den lidt mere kendte franske dessert Créme Bruléé. Det er en mælke/flødeblanding i bunden med en karamelliseret overflade - Prøv Brødrene Prices opskrift her!

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 0,5 l sødmælk
  • 0,5 l piskeløde
  • 3 stk. usprøjtede appelsiner
    (revet skal herfra)
  • 3 stk. usprøjtede citroner
    (revet skal herfra)
  • 1 stang kanel
  • 15 stk. æggeblommer
  • 180 g sukker
  • 2 spsk. amaretto
  • 150 g rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Mælk, fløde samt skaller af citrusfrugt og kanelstang varmes op til kogepunktet. 
  2. Æggeblommer, sukker og Amaretto piskes lyst og luftigt. Si blandingen af mælk og fløde og hæld den derpå i æggemassen under piskning. 
  3. Varm cremen op i vandbad til den bliver tyk, og køl den derefter hurtigt ned i et koldt vandbad, alt under piskning. 
  4. Kom cremen i ovnfaste portionsskåle, der helst ikke må være for dybe, drys rørsukker over og karamelliser det under grillen eller med en gasbrænder.