Creme Catalane
Creme Catalane er den catalanske version af den lidt mere kendte franske dessert Créme Bruléé. Det er en mælke/flødeblanding i bunden med en karamelliseret overflade - Prøv Brødrene Prices opskrift her!
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 0,5 l sødmælk
- 0,5 l piskeløde
-
3 stk.
usprøjtede appelsiner
(revet skal herfra)
-
3 stk.
usprøjtede citroner
(revet skal herfra)
- 1 stang kanel
- 15 stk. æggeblommer
- 180 g sukker
- 2 spsk. amaretto
- 150 g rørsukker
Fremgangsmåde
- Mælk, fløde samt skaller af citrusfrugt og kanelstang varmes op til kogepunktet.
- Æggeblommer, sukker og Amaretto piskes lyst og luftigt. Si blandingen af mælk og fløde og hæld den derpå i æggemassen under piskning.
- Varm cremen op i vandbad til den bliver tyk, og køl den derefter hurtigt ned i et koldt vandbad, alt under piskning.
- Kom cremen i ovnfaste portionsskåle, der helst ikke må være for dybe, drys rørsukker over og karamelliser det under grillen eller med en gasbrænder.