Hæld dippen i flere små skåle når du skal holde fest - det ser pænt ud og gør det let for alle at få lidt dyppelse. (©DR)

Creme fraiche/citron-dressing

Lav denne friske dressing til salat, tapas eller grøntsagsstænger.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 stk. citroner
  • 1 spsk. olie
  • 8 spsk. creme fraiche
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 4 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1.  Riv lidt citronskal. Hæld 1 spiseskefuld olie på en varm pande, halver citronerne og læg dem forsigtigt på panden. Lad dem stege, til de er karamelliserede. 
  2. Imens hakkes citronskallen fint og blandes med cremefraichen. Smag til med salt og peber. Riv hvidløgsfeddet ned i dressingen og rør sennep i. 
  3. Når citronerne er karamelliserede, presses saften ned i dressingen. Til sidst røres olivenolie i dressingen. Dressingen serveres eksempelvis som tilbehør til forskellig slags salat.