Creme Ninon med champagne, ærter og citronsaft. (©DR)

Creme Ninon

Creme Ninon er en yderst delikat suppe med ingredienser som grønne ærter, champagne og fløde. Server den som forret eller som aftensmad en kold vinteraften. Retten er hurtig at lave, hvis du har en hjemmelavet hønsefond klar.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 l god, hjemmelavet hønsefond
  • 300 g fine, grønne ærter
  • 1 smule sherry
  • 1 smule citronsaft
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 2,5 dl fløde - laves til flødeskum
  • 19 cl champagne

Fremgangsmåde

  1. Til denne ret kan det ikke nytte noget at bruge industriprodukter, man er nødt til at koge sin grundsuppe selv på en suppehøne, lidt kalveskank og de sædvanlige suppeurter og visk. 

  2. Suppen koges ned til den er kraftig og velsmagende, og 1 liter tages fra. Ærterne bælges - eller posen klippes op – og 300 g. ærter kommes i blenderen med halvdelen af suppen. 

  3. Blend grundigt og kom så resultatet ned i resten af suppen. Smag til med citronsaft, sherry, salt og peber. Varm suppen op til kogepunktet og hæld den så i en opvarmet terrin, som bæres ind på bordet. 

  4. Det er vigtigt at blende suppen med ærterne så sent som muligt, da den ellers kan miste sin smukke grønne farve. 

  5. Kom flødeskummet i suppen og rør forsigtigt rundt og afslut med champagnen. Server straks og drik resten af champagnen til.