Cremet jordskokkesuppe
Intet varmer så godt på en kold dag som en varm suppe. Anne Hjernøe lavede i tv-programmet Annemad en af sine yndlingssupper: en cremet jordskokkesuppe, som er nem at lave og kan spises, som den er. Eller den kan i en avanceret udgave serveres med ristede græskarkerner, krydderurteolie og pocherede østers.
Tilberedningstid:
40 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 2 spsk. rapsolie
- 500 g jordskokker
-
8 dl
grøntsagsfond
(eller fjerkræsfond)
- 1-2 dl piskefløde
-
1 tsk.
honning
(smag til)
- 12 stk. østers
Fremgangsmåde
- Hak løget fint og steg det i olien til de er glasklare i konsistensen, de må gerne tage lidt farve.
- Jordskokkerne renses for jord og urenheder, man behøver ikke skrælle dem, især ikke hvis de er økologiske, bare skrub dem godt.
- Jordskokkerne skæres i skiver og steges sammen med løgene til de begynder at tage lidt farve. Derefter dækkes de med en god fond og småkoger i denne, til de er helt møre.
- Så blendes jordskokkerne, og piskefløde tilsættes. Suppen koger op og smages evt. til med lidt salt og lidt honning efter smag.
- Suppen kan spises som den er, eller serveres med pocherede østers, ristede græskarkerner, krydderurteolie og æblechips.
- Vil man lave pocherede østers til, åbnes de og væden hældes i en gryde. Kom østersene ned i væden og lad den koge op.