(©DR)

Cremet jordskokkesuppe

Intet varmer så godt på en kold dag som en varm suppe. Anne Hjernøe lavede i tv-programmet Annemad en af sine yndlingssupper: en cremet jordskokkesuppe, som er nem at lave og kan spises, som den er. Eller den kan i en avanceret udgave serveres med ristede græskarkerner, krydderurteolie og pocherede østers.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. løg
  • 2 spsk. rapsolie
  • 500 g jordskokker
  • 8 dl grøntsagsfond
    (eller fjerkræsfond)
  • 1-2 dl piskefløde
  • 1 tsk. honning
    (smag til)
  • 12 stk. østers

Fremgangsmåde

  1. Hak løget fint og steg det i olien til de er glasklare i konsistensen, de må gerne tage lidt farve.  

  2. Jordskokkerne renses for jord og urenheder, man behøver ikke skrælle dem, især ikke hvis de er økologiske, bare skrub dem godt.

  3. Jordskokkerne skæres i skiver og steges sammen med løgene til de begynder at tage lidt farve. Derefter dækkes de med en god fond og småkoger i denne, til de er helt møre.

  4. Så blendes jordskokkerne, og piskefløde tilsættes. Suppen koger op og smages evt. til med lidt salt og lidt honning efter smag.

  5. Suppen kan spises som den er, eller serveres med pocherede østers, ristede græskarkerner, krydderurteolie og æblechips.

  6. Vil man lave pocherede østers til, åbnes de og væden hældes i en gryde. Kom østersene ned i væden og lad den koge op.