Crepe Suzette med guava, ghee og trøffel parfait
En anderledes version af den klassiske dessert crepes suzette. Denne udgave er med bøffelsmør og guavafrugt og er endnu en af Tobias' flotte kreationer, som han bagte i Den store Jule- og Nytårsbagedyst. Vær opmærksom på at parfaitisen skal køle til den er frossen.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
Crepe
- 225 g mel
- 1 tsk. salt
- 6 stk. æg
- 474 ml sødmælk
- 3 spsk. smør
Sauce
- 5 spsk. sukker med vanilje
-
4 tsk.
ghee
(bøffelsmør)
- 2 tsk. smør
-
225 g
guavasaft
(skal helst være friskpresset)
- 1 stk. limesaft
- 1 tsk. limeskal
-
1 smule
Grand Marnier
(efter smag)
Crisp
- 50 g sukker
-
50 g
smør
(konsistensen må gerne være blød.)
- 60 g glukosesirup
- 50 g mandelflager
- 50 g sesammel
- 50 g hvedemel
Råmarineret guava
- 1 stk. guavafrugt
- 1 smule limesaft
- 1 smule limeskal
Parfait
- 100 g æggeblommer
- 82 g sukker og korn fra en vaniljestang
- 330 g cremefraiche
- 10 g friskrevet, sort efterårstrøffel
Fremgangsmåde
- Sauce:
Bland alle ingredienserne. - Pandekager:
Bland mel, salt og æg og tilsæt mælk. Tilsæt det smeltede smør. Hæld gennem sigte, og lad dejen hvile køligt i 30 minutter. - Steg ½ dl dej pr. pandekage.
- Tilsæt sauce og flamber i Grand Marnier.
- Råmarineret guava:
Bland ingredienser sammen. - Parfait:
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. - Creme fraiche piskes luftigt i en separat skål. Vend det sammen med æggeblandingen og riv frisk efterårstrøffel i parfaiten. Hæld på forme, og nedfrys.
- Crisp:
Sammel hurtigt ingredienserne til en dej. Rul til kugler, og bag ved 170 grader i ca. 7-8 minutter. - Pandekagerne flamberes lige inden serverig og anrettes med de andre elementer.