Crepes Suzette med parfaitis
Prøv denne variation af desserten crepes suzette. Opskriften indeholder blandt andet øl og æblevin samt en parfait-is med double cream fløde. Vær opmærksom på at parfaitisen skal køle til den er frossen, og derfor nok skal laves dagen inden, den skal bruges.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Crepes
- 500 g mel
- 4 stk. æg
- 1 dl øl
- 5-6 dl mælk
- 25 g sukker
- 1 tsk. salt
Sovs
- 100 g flormelis
- 100 g smør
- 1,5 dl æblemost
- 50 g hakkede hasselnødder
- 0,5 dl Cold Han Winery Malus X Masculine æblevin 40%
Parfait
- 6 stk. æggeblommer
- 70 g flormelis
- 1 stk. vaniljestang
- 5 dl double cream fløde 55%
Kanelcrumble
- 150 g rasp
- 75 g sukker
- 1 spsk. kanel
Fremgangsmåde
Lav crepes:
- Rør æg, øl, sukker, salt og 4 dl mælk godt sammen.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, så det bliver rørt godt ud og ikke klumper.
- Justér tykkelsen af dejen med resten af mælken.
- Bages på panden til de er fine gyldne.
Lav sovsen:
- Flormelissen smeltes langsomt på panden, så det ikke brænder på.
- Når det er smeltet, tilsættes smørret, som smelter med samt æblemosten og de hakkede nødder.
- Varm sovsen godt igennem.
- Når der skal serveres, tilsættes ½ dl æblevin til sovsen, og pandekagerne flamberes ved at sætte ild til dampene.
Lav den fede parfaitis:
- Æggeblommer, flormelis og vanilje piskes sammen til en luftig masse.
- Fløden piskes, og de 2 masser vendes sammen.
- Puttes i madringe, og der laves en hulning i isen med en udstikker eller lign., så der kan hældes lidt sovs i, når der serveres.
- Sættes på køl til det er frossent.
Lav kanelcrumble:
- Rasp, sukker og kanel blandes og kommer op på panden, hvor de brunes.
- Køles ned inden isen rulles i det.
- Når isen er frossen, tages den ud og kanten rulles i kanelcrumblen.