Stefan fra Den Store Bagedyst lavede denne lækre juledessert i Den Store Jule- og Nytårsbagedyst i 2014, men desserten kan nu spises hele året rundt. (©DR)

Crepes Suzette med parfaitis

Prøv denne variation af desserten crepes suzette. Opskriften indeholder blandt andet øl og æblevin samt en parfait-is med double cream fløde. Vær opmærksom på at parfaitisen skal køle til den er frossen, og derfor nok skal laves dagen inden, den skal bruges.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Crepes

  • 500 g mel
  • 4 stk. æg
  • 1 dl øl
  • 5-6 dl mælk
  • 25 g sukker
  • 1 tsk. salt

Sovs

  • 100 g flormelis
  • 100 g smør
  • 1,5 dl æblemost
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 0,5 dl Cold Han Winery Malus X Masculine æblevin 40%

Parfait

  • 6 stk. æggeblommer
  • 70 g flormelis
  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 dl double cream fløde 55%

Kanelcrumble

  • 150 g rasp
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. kanel

Fremgangsmåde

Lav crepes: 

  1. Rør æg, øl, sukker, salt og 4 dl mælk godt sammen.
  2. Tilsæt melet lidt ad gangen, så det bliver rørt godt ud og ikke klumper.
  3. Justér tykkelsen af dejen med resten af mælken.
  4. Bages på panden til de er fine gyldne.

Lav sovsen: 

  1. Flormelissen smeltes langsomt på panden, så det ikke brænder på. 
  2. Når det er smeltet, tilsættes smørret, som smelter med samt æblemosten og de hakkede nødder. 
  3. Varm sovsen godt igennem. 
  4. Når der skal serveres, tilsættes ½ dl æblevin til sovsen, og pandekagerne flamberes ved at sætte ild til dampene.

Lav den fede parfaitis: 

  1. Æggeblommer, flormelis og vanilje piskes sammen til en luftig masse. 
  2. Fløden piskes, og de 2 masser vendes sammen. 
  3. Puttes i madringe, og der laves en hulning i isen med en udstikker eller lign., så der kan hældes lidt sovs i, når der serveres. 
  4. Sættes på køl til det er frossent. 

Lav kanelcrumble: 

  1. Rasp, sukker og kanel blandes og kommer op på panden, hvor de brunes. 
  2. Køles ned inden isen rulles i det. 
  3. Når isen er frossen, tages den ud og kanten rulles i kanelcrumblen.