Hjemmelavet sushi er lidt en udfordring at lave - men det er hyggeligt at lave sammen og smager fantastisk. (©DR)

Crispy ebi deluxe sushi

Familien Gadtoft vandt udfordringen i Maddysten, der gik ud ud på at lave de bedste sushi. Få her opskriften på deres crispy ebi deluxe med pankofriterede rejer, chilimayo og avokadovifte og imponer familie og venner.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sushiris

  • 300 g sushiris
  • 330 ml vand
  • 4 spsk. riseddike
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. salt

Chilimayo

  • 1 æggeblomme
  • salt og peber
  • 1 tsk. sennep
  • 1-2 tsk. eddike
  • ca. 1 dl rapsolie
  • sririacha efter smag
  • kimchisauce efter smag
  • citronsaft efter smag
  • 1 tsk. sukker

Pankorejer

  • 6-8 tigerrejer
  • 2 dl pankorasp
  • 1 æg
  • 1 dl mel
  • salt og peber
  • olie til fritering

Desuden

  • 2 stk. avokao til fyld
  • 3 stk. avokado til vifte
  • 2 tsk. teriyakisauce
  • sesam til punt
  • 6-8 stk. tangpapir

Fremgangsmåde

Forberedelse:

Sushiris

  1. Skyl risene og sæt dem til at koge i en tykbundet gryde. Når vandet koger skal risene koge i yderligere 5 minutter. Herefter skal de simre i 10 minutter. 
  2. Efterfølgende tages risene af og fordeles på et fad. Det gør det nemmere at fordele riseddike-blandingen og nedkøler dem samtidig hurtigere. 
  3. Hæld riseddike-blandingen (riseddike, sukker, salt) på risene og sæt dem til side.

Chilimayo

  1. Rør en æggeblomme sej med salt, sennep og eddike. 
  2. Massen piskes og olien hældes roligt og forsigtigt i løbende (ca. 1 dl i alt). 
  3. Når mayonnaisen er rørt, tilsmages den med de resterende ingredienser. Det er en smagssag, hvor stærk chilimayonnaisen skal være, så det er vigtigt hele tiden at smage på den. Sæt den til side.

Pankorejer

  1. Rens rejerne og panér dem i henholdsvis mel med salt og peber, æg, pankorasp og fritér dem til de er gyldenbrune. Olien skal være omkring 180°. 
  2. Rejerne kan med fordel halveres, da det er svært at få plads til en hel reje, når sushien skal rulles.
  3. Forbered avokadostykker til at lægge ind i sushirullen.

Rulning af sushi

  1. Læg et stykke tangpapir på sushi-rullemåtten på et plastikskærebræt. Fordel en lille håndfuld ris på hele tangpapiret og vend det om. 
  2. På tangpapiret lægges nu en stribe pankorejer, avokado og chilimayo. Vær opmærksom på mængder, da det kan være svært at rulle en sushi med for meget fyld i. 
  3. Nu skal rullen lukkes. Rul med måtten ind mod dig selv og forsøg konstant at rulle stramt med formålet om at lukke sushirullen. 
  4. Når sushirullen er rullet, skal en avokadovifte på. Der bruges ½ avokado pr. rulle. En halv avokado skæres i tynde skriver og fordeles som en vifte over rullen. Brug sushimåtten til at tvinge avokadoviften ned over rullen for et flottere udtryk. Pynt herefter med teriyakisauce og sesamfrø.
  5. Skær rullerne ud i stykker af ca. 8 og nyd dine hjemmelavede sushi.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten