Croquetas
En spansk tilbehørsret, der ofte ses til et autentisk spansk tapas bord. Vær opmærksom på, at kødblandingen gerne skal køles af natten over.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- 2,5 dl mælk
- 2 dl hønsebouillon
- 150 g blandede svampe
- 1 stk. løg
- 100 g røget skinke, gerne Serrano
- 2 stk. æg
- 1 smule rasp
- 0,5 l olie til friture
Fremgangsmåde
- Hak løget fint og klar det i smørret i en gryde. Hak svampene fint og kom den ved. Lad dem stege med i 5 minutters tid.
- Tilsæt melet og bag det af til det begynder at gyldne. Tilsæt mælk og bouillon lidt af gangen under omrøring. Lad opbagningen koge til den tykner.
- Tilsæt finthakket skinke og smag til med salt og peber. Lad blandingen køle helt af, evt. natten over.
- Når blandingen er afkølet, former man spiseskefulde af den til små kroketter nogenlunde af størrelse og form som en prop eller en lille kugle. Hvis man gør det med melede hænder er det ikke så svært.
- Vend kroketterne i sammenpisket æg og derpå rasp og fritér dem i 180 grader varm olie til de er gyldne og sprøde.
TIP: De kan evt. serveres til en drink, eller man kan lave en lille forret ud af dem evt. med en god tomatsovs.