Denne ret kan bruges som en kanape, eller som en lille eftermiddagssnack. (©DR)

Crostini di fegatini

Crostini di fegatini er på dansk kyllingelever serveret på en sprød skive brød. En særdeles lækker snack eller forret.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 pakke frosne kyllingelever
  • 3-4 stk. hakket champignon
  • 6 blade frisk salvie
  • 2-3 stk. hvidløg
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1,5 dl marsala
  • 1 stk. ansjosfilet
  • 1 spsk. kapers
  • 1 smule olivenolie

Ingredienser til tapenade

  • 250 g sorte oliven uden sten
  • 100 g skyllede, afdryppede kapers
  • 3-4 stk. ansjoser
  • 1 knivspids herbes de Provence
  • 2 stk. fed hvidløg
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Varm en sjat olivenolie på panden og tilsæt lever, champignon, salvie, hvidløg og lidt peber. 
  2. Sautér det under omrøring i ca 4-5 minutter til leverne er næsten gennemstegte. Hæld Marsala på og lad det koge op. Tilsæt ansjos og kapers og purér det hele i en mixer. Smag evt. til med mere peber og salt. 
  3. Rist små stykker brød i lidt olivenolie på panden og smør blandingen på croutonerne. 

Fremgangsmåde: Tapenade

  1. Purér alle ingredienserne og tilsæt olien lidt af gangen. Smør lidt af det på små stykker ristet brød.