Crostini di fegatini

Crostini di fegatini er på dansk kyllingelever serveret på en sprød skive brød. En særdeles lækker snack eller forret.

Denne ret kan bruges som en kanape, eller som en lille eftermiddagssnack. (© DR)

Tidsforbrug: 20 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 1 pakke frosne kyllingelever

  • 3-4 stk. hakket champignon

  • 6 blade frisk salvie

  • 2-3 stk. hvidløg

  • 1 smule salt

  • 1 smule peber

  • 1,5 dl marsala

  • 1 stk. ansjosfilet

  • 1 spsk. kapers

  • 1 smule olivenolie

Tapenade

  • 250 g sorte oliven uden sten

  • 100 g skyllede, afdryppede kapers

  • 3-4 stk. ansjoser

  • 1 knivspids herbes de Provence

  • 2 stk. fed hvidløg

  • 4-5 spsk. olivenolie

  • 1 smule salt

  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

Varm en sjat olivenolie på panden og tilsæt lever, champignon, salvie, hvidløg og lidt peber.

Sautér det under omrøring i ca 4-5 minutter til leverne er næsten gennemstegte. Hæld Marsala på og lad det koge op. Tilsæt ansjos og kapers og purér det hele i en mixer. Smag evt. til med mere peber og salt.

Rist små stykker brød i lidt olivenolie på panden og smør blandingen på croutonerne.

Fremgangsmåde: Tapenade

Purér alle ingredienserne og tilsæt olien lidt af gangen. Smør lidt af det på små stykker ristet brød.