Lækre chokoladebarer til den søde tand. (©DR)

Crunchy-chewy chokoladebar

Jons crunchy-chewy chokoladebarer med fransk nougat og kiksebund, som han lavede i Den store bagedyst 2018. Chokoladebaren er inspireret af alle Jons yndlingsbarer - nemlig Milkyways, Mars og Snickers - og hans egen er alt det bedste fra de tre salgs. Prøv selv derhjemme.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kiksebund

  • 120 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • 120 g smør, blødt
  • 30 g brun farin
  • 50 g havregryn
  • ½ tsk. bagepulver

Fransk nougatskum

  • 300 g sukker
  • 60 g glukosesirup
  • 175 g honning
  • 85 g vand
  • 55 g past. æggehvide
  • 120 g mælkechokolade

Overtræk

  • 60-70 g kakaosmør
  • 500-600 g mørk chokolade

Pynt

  • lys chokolade
  • evt. chokoaldekrymmel

Fremgangsmåde

Kiksebund

  1. Bland alle ingredienser sammen, og rul det ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir
  2. Bag i ca. 12-15 minutter i ovnen til let gyldenbrun ved 185 grader alm. ovn. Imens laves nougat-skum-fyldet.

Fransk nougatskum

  1. Start med at koge sukker, glukose, honning og vand til det når en temperatur på 145-150 grader.
  2. Pisk æggehviderne stive med en lille smule sukker.
  3. Mens du pisker, hældes den 145-150 grader varme sirup, i en tynd stråle, op i æggehviderne.
  4. Når al siruppen er hældt i, piskes der videre i 5 minutter, til massen køler lidt ned.
  5. Til sidst blandes den smeltede chokolade i, og der piskes yderligere 2 minutter.
  6. Fordel nougat skum-massen i et jævnt lag, udover den afkølede kiksebund og sæt på frys.
  7. Når det har sat sig, og virker fast, skæres det ud i 12 lige store barer.

Overtræk

  1. Smelt kakaosmør i en lille gryde.
  2. Temperer den mørke chokolade, og hæld den afkølede kakaosmør-masse op i chokoladen.
  3.  Hæld det ud over barene og dekorer evt. med lys tempereret chokolade og chokoladekrymmel.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 5