Crunchy-chewy chokoladebar
Jons crunchy-chewy chokoladebarer med fransk nougat og kiksebund, som han lavede i Den store bagedyst 2018. Chokoladebaren er inspireret af alle Jons yndlingsbarer - nemlig Milkyways, Mars og Snickers - og hans egen er alt det bedste fra de tre salgs. Prøv selv derhjemme.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
12 pers.
Kok og program
Ingredienser
Kiksebund
- 120 g hvedemel
- 60 g sukker
- 120 g smør, blødt
- 30 g brun farin
- 50 g havregryn
- ½ tsk. bagepulver
Fransk nougatskum
- 300 g sukker
- 60 g glukosesirup
- 175 g honning
- 85 g vand
- 55 g past. æggehvide
- 120 g mælkechokolade
Overtræk
- 60-70 g kakaosmør
- 500-600 g mørk chokolade
Pynt
- lys chokolade
- evt. chokoaldekrymmel
Fremgangsmåde
Kiksebund
- Bland alle ingredienser sammen, og rul det ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir
- Bag i ca. 12-15 minutter i ovnen til let gyldenbrun ved 185 grader alm. ovn. Imens laves nougat-skum-fyldet.
Fransk nougatskum
- Start med at koge sukker, glukose, honning og vand til det når en temperatur på 145-150 grader.
- Pisk æggehviderne stive med en lille smule sukker.
- Mens du pisker, hældes den 145-150 grader varme sirup, i en tynd stråle, op i æggehviderne.
- Når al siruppen er hældt i, piskes der videre i 5 minutter, til massen køler lidt ned.
- Til sidst blandes den smeltede chokolade i, og der piskes yderligere 2 minutter.
- Fordel nougat skum-massen i et jævnt lag, udover den afkølede kiksebund og sæt på frys.
- Når det har sat sig, og virker fast, skæres det ud i 12 lige store barer.
Overtræk
- Smelt kakaosmør i en lille gryde.
- Temperer den mørke chokolade, og hæld den afkølede kakaosmør-masse op i chokoladen.
- Hæld det ud over barene og dekorer evt. med lys tempereret chokolade og chokoladekrymmel.