Denne suppe fylder og varmer godt, og bliver kun bedre med et drys persille på toppen! (©DR)

Cullen skink

Cullen skink er Skotlands nationalsuppe. Den er virkelig nem at fremstille, og smager vidunderligt. Sæt en dampende skudefuld på bordet på en kold dag,- den vil gøre lykke!

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 500 g røget kuller
  • 2 laurbærblade
  • 1 stor spsk. smør
  • 2 porrer
  • 6-8 mellemstore kartofler
  • 1 l fiskefond
  • 5 dl sødmælk
  • 1 dl fløde
  • En håndfuld hakket persille
  • Salt og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

Løget hakkes i fine tern. Porrerne renses, halveres og skæres i fine ringe. Lidt af det grønne af porrerne må godt komme med.

Smelt smørret i en mellemstor gryde og kom løg og porrer ved. Lad dem svitse til de er bløde og gennemsigtige. De skal ikke tage farve. Imens skrælles kartoflerne og skæres i små mundrette tern. Kom kartoflerne i gryden med løg og porrer og hæld fiskefond på. Kom også laurbærbladene i gryden, læg låg på og lad det simre i 15 min.

I en anden gryde kommes mælk og fløde samt den røgede kuller. Lad det koge op og simre forsigtigt i nogle minutter til kulleren er tilberedt. Sluk for blusset og lad kulleren trække i mælkefløden.

Tag en stor skefuld af kartofler, løg og porrer op af gryden og kom dem i blenderen sammen med mælken og fløden fra kulleren. Blend til massen er jævn. Hæld det tilbage i gryden. Smag suppen til med salt og rigeligt peber. Kom den hakkede persille ved samt kulleren, som først er plukket i mindre stykker. Lad suppen simre ved svagt blus i nogle minutter og server så. Drys med ekstra hakket persille og giv godt brød til.